Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Peikko kasvamassa 200 miljoonan euron sarjaan - lisävauhtia antaa syksyllä aloittava Pietarin-tehdas

Peikko valmistaa betonirakenteiden liitososia Lahdessa. Tehtaalla käytetään myös robotteja. Kuva: Mirja Hussain

Peikko Group on allekirjoittanut sopimuksen tuotantotilojen ostamisesta Pietarissa Venäjällä.

Lahtelaisyhtiö ostaa kaupungin pohjoisreunalla Parnasin alueella sijaitsevat rakennukset yhdessä oululaisen teknologiayritys Meka Pron kanssa. Myyjä on ruotsalaisen teräsjätin SSAB:n venäläinen tytäryhtiö.

Uudenaikaiseen rakennuskokonaisuuteen kuuluu 25 000 neliömetriä tuotanto- ja toimistotilaa, josta Peikko käyttää noin 7 000 neliötä. Tila on suunnilleen yhtä suuri kuin Peikon suurin deltapalkkitehdas Lahdessa.

Kiinteistökaupan on määrä toteutua ensi syksyyn mennessä, jolloin alkavat uusien koneiden hankinnat ja tuotantovälineiden siirrot nykyisestä 2 000 neliön tuotantotilasta Pietarissa.

- Peikko on ollut läsnä Venäjällä omalla tiimillä vuodesta 2006 lähtien. Näemme paikallisen valmistuksen avulla paljon potentiaalia Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin muodostamalla tullialueella, toimitusjohtaja Topi Paananen arvioi.

Viime vuonna Peikko myi tullialueelle noin neljällä miljoonalla eurolla. Paanasen mukaan summa voi melko nopeastikin kasvaa 10 miljoonan euron tasolle.

Peikon kasvu jatkuu

Konsernin liikevaihto kohosi viime vuonna noin kymmeneksen 173 miljoonaan euroon, josta tänä vuonna ponnistetaan arviolta 200 miljoonaan euroon.

Ennakoitu 15-20 prosentin kasvu on häkellyttävän kova vauhti näinkin isolle yritykselle - kuten myös meneillään oleva 15-20 miljoonan euron investointiohjelma, johon Pietarin-tehdaskin kuuluu reilun viidenneksen osuudella. Tarkkaa kauppasummaa ei kerrota.

- Tämä vuosi on lähtenyt oikein liukkaasti liikkeelle, kuvaa Paananen ja kertoo tämän vuoden tavoitteisiin kuuluvan myös kasvun hallinnan.

Lahti saa investointiohjelmassa melkoisesti uutta kone- ja laitekantaa.

- Muista suunnitelmista ei oikein voi vielä puhua, Paananen sanoo vihjaten mahdollisiin laajennustarpeisiin.

Tullirajan ylitse

Pietarin-investointia Paananen perustelee neljällä kilpailukykyä parantavalla seikalla. Useilla terästuotteilla on Venäjälle vietäessä 15 prosentin tulli. Paikallista valmistusta puoltavat myös asiakkaiden halu ostaa kiinteillä ruplahinnoilla sekä säästöt kuljetuskustannuksissa ja -ajoissa.

Betonirakennusten liitososien tuotanto kasvaa uusissa tiloissa merkittävästi. Ensi talvena on tarkoitus aloittaa myös deltapalkkien valmistus Pietarissa

Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö. Sen tuotteita käytetään muun muassa toimitilojen, kuten toimistojen ja kauppakeskusten rakentamiseen sekä tuulivoimaloiden perustuksiin.

Konsernin palveluksessa on yli 1 400 henkeä 30 maassa, joista yhdeksässä on myös tuotantoa. Lahdessa on henkilökuntaa yli 250. Lisäksi käytetään vuokratyövoimaa.

Työpaikat lisääntyivät viime vuonna yhteensä 50:llä, ja yhtiö ilmoittaa jatkuvasti avoimista työpaikoista osavalmistuksessa, kokoonpanossa ja toimihenkilötehtävissä Lahdessa.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Talous

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X