Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Hartwall palauttaa tämän takavuosien hittituotteen Lahden MM-kisoihin

Kuva: Mirja Hussain mhus

Hartwallin juomavalikoima kasvaa jälleen yhdellä merkillä, kun Lahden Erikois-olut tulee myyntiin.

Lahden Erikois-olut esitellään hiihdon MM-kisoissa helmikuussa. Olut palaa Hartwallin normaalivalikoimiin tänä keväänä. Lahden Erikoinen on ollut aiemminkin yksi Lahdessa valmistetuista merkeistä.

Hartwall on yksi kansallisista tavarantoimittajista Lahden MM-kisoissa. Yhtiön juomabrändit näkyvät sekä kisa-alueella että Lahden ravintoloissa. Kisa-alueella Hartwall vastaa sekä VIP- että yleisöravintoloiden juomatarjonnasta vesistä virvoitusjuomiin, panimotuotteisiin ja muihin alkoholijuomiin. Lisäksi Lahden kauppatorilla on suuri juhla-alue, jossa tarjoillaan Hartwallin juomia.

Perinteinen lahtelainen olutmerkki Erikoinen katosi markkinoilta vuonna 2006. Olut oli elvytetty kolme vuotta aiemmin Lahden satavuotisjuhlien kunniaksi, mutta suosio ei ollut riittävä. Markkinaosuus jäi vajaan prosentin tietämille. Tämä selittyy muun muassa sillä, ettei kolmos-Erikoista myyty monipakkauksissa.

Tätä edeltävä valmistus lopetettiin vuonna 1998.

Hartwallilla ja hiihdon MM-kilpailuilla on pitkä historia yhteistyökumppanina.

Hartwall lupaa, että Lahden Erikois-olut tulee myyntiin Lahden seudun kauppoihin jo MM-kisojen aikana eli 22. helmikuuta alkaen. Muut yhtiön olutmerkit eivät poistu uusvanhan tuotteen tieltä.

Hartwall on osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia.

Uutista on korjattu 11.1. kello 12.50: Uutisessa kerrottiin alun perin, että Hartwallilla on pitkä historia yhteistyökumppanina: vuodesta 1978 alkaen. Vuoden 1978 hiihdon MM-kisoissa Lahdessa yhteistyötä teki kuitenkin paikallinen yritys Mallasjuoma Oy eikä Hartwall, joka tuli Mallasjuoman omistajaksi vasta vuonna 1988.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi