Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

"Juuri tällaisia yrittäjiä Orimattila tarvitsee" - Kera Group investoi miljoonia uuteen tehtaaseen

Orimattilan suurimpiin kuuluva yritys Kera Group on laajentanut tuotantotilojaan Orivillen alueella.

Uusi 2 000 neliömetrin halli pitää sisällään raaka-ainevaraston, tuotantotilan, välituotevaraston ja konttorin. Halli koneineen tuli maksamaan noin 2,8 miljoonaa euroa, josta suurin osa oli rakennuksen osuutta.

- Työnimenä oli uusi terassitehdas, mutta oikeastaan tämä oli lasi- ja alumiinituotannon modernisointi, kertoi toimitusjohtaja Seppo Nieminen avajaistilaisuudessa keskiviikkona.

Tuotantotila koneineen on viimeistelyä vaille valmis. Tuotanto voinee alkaa tarkastusten jälkeen jo tammikuussa.

Investointi on luonnollinen jatkumo yrityksen historialle. Toimitusjohtaja Seppo Nieminen

Kaupungin kiitokset

Oli luonnollista, että kaupunginjohtaja Osmo Pieski kävi ilmaisemassa kaupunginisien tyytyväisyyden.

- Kun Keraplast tuli 1970-luvulla Orimattilaan, kunnanjohtaja Aulis Aaltonen sanoi Tapio Niemiselle (ja silloiselle yhtiökumppanille Pertti Könoselle), että juuri teidänlaisianne yrittäjiä kunta tarvitsee. Nämä sanat on helppo toistaa tänään. Investointi tuo tuloa, työtä ja hyvinvointia paikkakunnalle.

Kera Groupia kohtasi suuri menetys, kun perustaja Tapio Nieminen menehtyi helluntaina matkallaan Inkerinmaalla. Toinen polvi oli jo aiemmin ottanut ohjat, ja jatkaa perustajapolven työtä.

- Rakennusinvestointi on luonnollinen jatkumo yrityksen historialle. Tämä oli meille oikeankokoinen ja oikea-aikainen hanke. Uskon, että tekemämme päätökset olisivat olleet myös Tapion ajatuksia, Seppo Nieminen totesi.

Kasvua terassilla

Pitkäaikainen nihkeys on vaihtumassa selväksi kasvuksi Suomen taloudessa, ja erityisesti rakennusteollisuudella on mennyt parina viime vuonna hyvin.

Myös Kera Group on päässyt nousuun mukaan. Liikevaihto lisääntyy tänä vuonna pari prosenttia, ja uusi tehdas mahdollistaa osaltaan kasvun jatkumista ensi vuonna.

- Terassipuoli on ollut koko vuoden kasvussa. Pystymme nyt palvelemaan paremmin yhteistyökumppaneitamme, Nieminen arvioi.

Hänen mukaansa markkinatilanne Ruotsissa ja Virossa on hyvä. Myös Venäjällä tulos on positiivinen, vaikka öljyn hinta on vain noin puolet huippunoteerauksista ja ruplan kurssipudotus on heikentänyt selvästi liikevaihtoa euroissa.

Kera Group on rakennusalan tuotteita valmistava perheyritys. Päätuotteita ovat kattoikkunat ja savunpoistoluukut. Valikoimiin kuuluvat myös valokatteet, lasiterassit ja akryylivalaisimet.

Niemisen perheen omistama konserni työllistää Suomessa ja ulkomailla yhteensä noin 130 henkeä. Liikevaihto ylittää 22 miljoonaa euroa.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Talous

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X