Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Varuskunta-alueen kaupat tehtiin odotettua nopeammin - vastaanottokeskus saa jäädä ensi vuoden loppuun

Kuva: Jani Keronen

Hennalan varuskunta-alueen viimeiset suuret kiinteistöt myytiin keskiviikkona kiinteistösijoitusyhtiö Royal House oy:lle.

Varuskunta lopetti toimintansa vuonna 2014 ja alueen kiinteistöt tulivat myyntiin helmikuussa 2015. Rakennuksia vapautui myyntiin 35 kappaletta.

- Rakennuksia oli paljon ja osa niistä oli varsin suuria. Tällaisena aikana ei voitu tietää, miten tässä kävisi, mutta myynti eteni odotettua paremmin, kuvaa myyntiä hoitaneen valtion kiinteistölaitos Senaattikiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila.

Merkittävät kaupat isoista tiloista

Viimeisimpänä myytiin alueen isot kiinteistöt eli kaksi kasarmirakennusta, sairaala ja esikuntarakennus. Ostaja oli kiinteistösijoitusyhtiö Royal House. Yhtiön pääomistaja on jyväskyläläinen kiinteistösijoittaja Tapani Rautiainen.

Royal House on ostanut aiemmin muun muassa Konnunsuon vankilan, Keuruun varuskunnan ja tänä vuonna Savonlinnan Opettajankoulutuslaitoksen kiinteistöt. Hennalan kiinteistöjen kauppahinta oli 2,2 miljoonaa euroa.

Kasarmialueen rakennuksista myymättä jää toistaiseksi ainoastaan puolustusvoimien käytössä oleva sotilaslääketieteen museo.

- Se on museokäytössä niin kauan, kuin puolustusvoimat sitä tarvitsee. Voi olla, että myöhemmin sekin myydään. Loput rakennukset ovat alueella, johon kaava sallii uudisrakentamisen, ja ne pistetään matalaksi, kertoo senaattikiinteistöjen Asko Taskila.

Taskila kuvaa viimeistä kauppaa Royal Housen kanssa merkittäväksi.

- Nämä ovat isoja kiinteistöjä, joiden ylläpitokulut ovat korkeat. Pelkkä tyhjillään pito siis maksaa melkoisesti.

Vastaanottokeskuksella mahdollisuus jäädä ensi vuoden loppuun

Hennalassa kahdessa kasarmirakennuksessa toimivalla vastaanottokeskuksella on mahdollisuus jatkaa toimintaansa vuoden 2017 loppuun saakka.

- Tästä aikarajasta sovittiin, kun keskus alun perin perustettiin, Taskila sanoo.

Uusi omistaja kommentoi vastaanottokeskuksen tulevaisuutta Maahanmuuttoviraston asiaksi.

- Vastaanottokeskuksen lakkautussuunnitelmasta meillä ei ole tarkkaa tietoa. Jossakin vaiheessa se siitä kuitenkin loppuu, ja silloin meillä on suunnitelmissa tiloille asunto- ja toimistokäyttöä, sanoo Royal Housen johtaja Timo Kauppinen.

Kaupunki saa kiitosta

Senaattikiinteistöjen Asko Taskila antaa Hennalan kauppojen sujumisesta vuolaasti tunnustusta Lahden kaupungille.

- Kaupunki on ollut erittäin hyvä, aktiivinen kumppani. Voi olla vaikeaa myydä kiinteistöjä alueelle, jonka kaavoitus on kesken, mutta tämä onnistui hienosti. Pisteet Lahdelle tästä.

Kaisa Eerola
kaisa.eerola@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X