Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kovan tason puhujat jäävät Slushissa sivuun, kun kasvuyritykset hamuavat kontakteja

Pitchaus-kisa järjestettiin lavalla, joka on leppävirtalaisen Hongoksen taidonnäyte. Esiintymisvuorossa on Klinik Finlandin Petteri Hirvonen. Kuva: Kari Pekonen
Petteri nousee lavalle valkoisessa lääkärintakissa ja yrittää vakuuttaa. Ensisijaisesti viisi miestä, jotka istuvat pitchaus-kisan tuomaristossa ja toissijaisesti yli muuta 200 kuulijaansa.

- Kuten näette, sovelluksemme säästää paljon rahaa, hän kehuu sovellusta, jonka pitäisi auttaa potilas suoraan sopivan lääkärin tai hoitajan luo ohi turhien puheluiden ja sairaanhoitajatapaamisten.

Valkokankaalla näkyy, paljonko olisi paljon: 270 miljoonan euron vuosittaiset säästöt pelkästään Suomessa.

Koska ollaan Slushissa, Klinik Finland Oy:n operatiivinen johtaja Petteri Hirvonen esitteli itsensä etunimellä.

Yli 15 000 ihmistä Helsingin messukeskukseen keskiviikoksi ja torstaiksi kokoava startup-tapahtuma ei korosta muodollisuutta. Risteileviä valokeiloja lukuun ottamatta messuhalli on hämyinen ja keinosavuinen. Pukumiehetkin istuvat tarvittaessa kuormalavoista kootuilla penkeillä.

- Täällä on rouheaa, mahtavaa, iloitsee Johanna Luukkonen, joka on juuri vapautunut aamuseitsemästä kahteen kestäneestä työvuorostaan tulijoiden nimikorttien jakajana.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa johdon assistentiksi opiskeleva Luukkonen on yksi yli 1 500 vapaaehtoistyöntekijästä, jotka huolehtivat tapahtuman käytännön asioiden rullaamisesta.

Selina Kustula ja Mandi Gardemeister ovat kaksi kolmesta Mustriden perustajasta. Kuva: Kari Pekonen

Tehokasta verkostoitumista

Epämuodollisuudesta ja rouheudesta huolimatta Slushissa ollaan tosissaan.

Niin Klinikin kuin muidenkin yli 1 700 kasvuyrityksen edustajat hakevat kuumeisesti kontakteja, joiden kautta aloittavalle kasvuyrityksellä löytyisi rahoitusta.

Slushissa on kyse pitchauksesta myös pitchaus-kisan ulkopuolella. Omaa yritystä ja liikeideaa pyritään esittelemään erittäin innoittavassa ja mielenkiintoisessa valossa mahdollisimman monelle potentiaaliselle sijoittajalle.

- Olemme tulleet käyttämään kaksi päivää tehokkaasti verkostoitumiseen. Puheita voi katsoa jälkikäteen Youtubesta, kertoo Selina Kustula, yksi alle vuoden vanhan kasvuyrityksen Mustriden perustajista.

Mustride puuhaa sovellusta, joka kokoaisi kaikki maailman motoristit jakamaan kokemuksiaan - inspiraatioita ja informaatiota - ajamiltaan reiteiltä. Tavoitteena on saada sijoittajilta kunnon potti sovelluksen kehittämiseen viimeistään ensi keväänä.

Hollantilaiset sijoittajat Johan Stins ja Nick Kalliagkopoulos aikovat tulla Slushiin yhä uudestaan. Kuva: Kari Pekonen

Sijoittajilta eli sellaisilta kuin Hollannista tulleet Innovation Quarterin Johan Stins ja Prime Venturesin Nick Kalliagkopoulos, jotka ovat jääneet keskustelemaan keskelle vilkasta kulkuväylää.

- Tulin katsomaan, missä teknologian kehityksen huippu menee. Täällä saa hyvän yleiskuvan siitä, kertoo Stins, joka etsii erityisesti sopivia kyberturvallisuusalan yrityksiä.

- Puhujat ovat vähiten tärkeä syy tulla tänne, toteaa Kalliagkopoulos, joka tarkkailee mielenkiintoisia yrityksiä Stinsiä laajemmalla skaalalla.

Joillakin toisilla messuilla juuri nämä päälavojen pääpuhujat voisivat olla pääsyy saapumiseen. Keskiviikkona iltapäivällä esimerkiksi peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja musiikkipalvelu Spotifyn perustaja Daniel Ek kertovat suhtautumisestaan riskeihin ja epäonnistumisiin.

- Jos tuntuu turvalliselta, ei aja riittävän kovaa, Paananen rohkaisee kuulijoitaan, joita on useita satoja.

Sadat hämyssä keskustelua seuraavat näkevät, miten valokeilat luovat kultaisen kehän sovelluksillaan menestykseen kohonneiden miesten ympärille.

Matti Pietiläinen / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi