Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Miksi päijäthämäläiset yritykset nimesivät leikkaussalikokonaisuutensa Inoroomiksi yhdellä?

Lyly Ruotsalainen viimeistelee Hermetelin seinäelementtiä, ennen kuin sen sisään ruiskutetaan polyuretaania. Kuva: Pirjo Kamppila

Leikkaussalikokonaisuus Inoroom on rekisteröity tuotemerkki, jolla on omat nettisivunsa. Se ei kuitenkaan ole oma yhtiönsä. Nimi vääntyy väkisinkin muotoon Innoroom, joten miksi yksi ”n” on pudotettu nimestä pois?

- Yritimme löytää helpon nimen, joka kuitenkin on kansainvälinen. Mutta vapaita domaineja (verkkotunnuksia) ei ole saatavissa tuosta vaan! Esimerkiksi kaikki viisikirjaimiset domainit oli jo varattu, selittää Hermetelin puheenjohtaja Hannu Salo.

Valmiissa leikkaussalissa näkyy Inoroomin sijaan nimet Hermetel, Halton ja Merivaara.

Hermetelin logoa tosin on vaikea nähdä seinissä tai katoissa.

Hermeteliä eivät liioin näe lukuisat risteilymatkustajat, jotka nauttivat ruokapöydän antimista suurilla laivoilla. Hermetel valmistaa ja asentaa käyttövalmiiksi laivojen ruokavarastojen kylmä- ja pakastetiloja. Laivoissa on aivan eri tason turvallisuusvaatimukset kuin maissa.

- Pääsimme nopeasti mukaan sen jälkeen, kun Meyer osti Turun telakan. Meillä on näkymät viiteen risteilijään, joista kolmas on nyt menossa. Ja tämä poikii muita tilauksia ympäri maailman!

Vähän tunnettu yhtiö

Hermetelin laiva-osaaminen on jo varhempaa perua, vaikkakin kokoluokka oli aivan erilainen. Sitä myöten yhtiön nimi oli tuttu Turussa.

Yhden loistoristeilijän kylmätilojen vuoraus tarkoittaa 1,5 miljoonan euron tilausta. Laivatilaukset muodostavat 15 prosenttia Hermetelin liikevaihdosta.

Orimattilasta löytyvä laivaosaaminen ei ole kovin hyvin tunnettua. Hermetel ei ole osallistunut meriteollisuuden yritysten yhteistyökuvioihin.

- Meillä on ollut valmiit kontaktit jo ennestään.

Laivat työllistävät myös lahtelaista Halton Marinea, joka valmistaa laivojen keittiöiden ja hyttien ilmanvaihtojärjestelmiä. Hermetelillä ja Halton Marinella ei kuitenkaan ole mitään yhteistyötä.

- Ei ole löytynyt mitään yhteistä. Keittiöt ja kylmätilat ovat laivoissa kaksi aivan eri asiaa.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi