Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Raute sai miljoonien arvoisen tilauksen Virosta

Lahtelainen Raute on saanut yhteensä noin 19 miljoonan euron arvoiset tilaukset. Tilauskokonaisuus muodostuu Metsä Woodin Viroon rakennettavalle vaneritehtaalle toimitettavista konelinjoista ja niiden asennukseen ja käyttöönottoon liittyvistä palveluista. Konelinjat toimitetaan ja vaneritehtaan asennus ja käyttöönotto alkavat vuoden 2018 alussa.

Rauten ja Metsä Woodin yhteistyö on jatkunut pitkään. Metsä Woodin vaneri- ja LVL-tehtaiden tuotantoprosessit on pääosin toteutettu Rauten koneilla. Yhtiöillä on myös laajaa yhteistyötä tuotantoprosessien kunnossapidossa ja kehittämisessä.

Rauten mukaan sen vahva osaaminen kokonaisprosessien osaajana näkyy toimituskokonaisuuden laajuudessa.

Rauten nyt saama uusi tilaus liittyy Metsäliiton kesäkuussa päättämään ja tiedottamaan investointiohjelmaan. Siihen sisältyvät Rauten aiemmin saamat, yhteensä noin 25 miljoonan euron arvoiset tilaukset Suomeen.

Nyt saadulla noin tilauskokonaisuudella ei ole vaikutusta Rauten tulosnäkymiin vuodelle 2016. Tämän vuoden liikevaihdon ja liiketuloksen arvioidaan olevan viime vuoden tasolla.

Raute valmistaa viilu-, vaneri- ja viilipalkkikoneita.

Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahden Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa sekä Shanghain alueella Kiinassa. Rauten liikevaihto vuonna 2015 oli 127 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden lopussa oli 646.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi