Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kiinteistönvälityksen välityspalkkiot ovat laskeneet useilla paikkakunnilla

Jyväskylä on Suomen kallein kaupunki välityspalkkioiden kannalta.

Kiinteistövälittäjien välityspalkkiot ovat matalimmat Kuopiossa. Kuva: Evelin Kask

Kiinteistönvälittäjien välityspalkkiot ovat laskeneet vuoden takaisesta useilla paikkakunnilla. Välityspalkkioita vertailee Effortia Oy.

Asunto-osakkeen myymisestä ammattivälittäjän kautta maksetaan nyt keskimäärin 4,16 prosenttia välityspalkkiota sisältäen arvonlisäveron. Vuosi sitten tähän aikaan välityspalkkio oli 4,17 prosenttia. Prosentuaalinen välityspalkkio lasketaan joko kohteen velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Välityspalkkiota ei peritä velkaosuudesta.

Asunto-osakkeiden myynnin palkkiot ovat laskeneet eniten Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa. Molemmissa kaupungeissa asunto-osakkeiden arvonlisäverollinen välityspalkkio on laskenut yli kolme prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Palkkiot ovat tippuneet myös Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa, Rovaniemellä ja Vantaalla.

Suurista kaupungeista matalimmat asunto-osakkeiden välityspalkkiot ovat tällä hetkellä Kuopiossa, jossa välityspalkkioprosentti on keskimäärin 3,55. Myös Helsinki (3,68), Joensuu (3,78) ja Espoo (3,78) ovat halvimpien kaupunkien joukossa.

Kallein asunto-osakkeen välityspalkkio on Effortia Oy:n mukaan Jyväskylässä, missä välityspalkkiota pyydetään 4,45 prosenttia.

Kiinteistöjen välityspalkkiot ovat pysyneet ennallaan. Kiinteistökaupasta maksetaan Suomessa keskimäärin 4,34 prosenttia välityspalkkiota. Välityspalkkion suuruus oli sama vuosi sitten.

Myös kiinteistöjen välityspalkkiot ovat laskeneet muutamissa kaupungeissa. Eniten laskua on Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa sekä Espoossa, Helsingissä ja Kuopiossa. Kuopiossa pyydetään keskimäärin pienintä välityspalkkiota (3,61). Jyväskylän välityspalkkiot ovat korkeimmat myös kiinteistökaupassa. Omakotitalon myymisestä joutuu Jyväskylässä maksamaan 4,56 prosenttia välityspalkkiota.

Voimakkainta välityspalkkioiden kasvu on ollut Vaasassa, jossa sekä asunto-osakkeen että kiinteistön myymisen keskiarvollinen välityspalkkioprosentti on kasvanut vuodessa yli 4 prosenttia.

Lähde:

Effortia Oy

Iida Tiihonen / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi