Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kysely: Laajennetut aukioloajat eivät ole lisänneet häiriköintiä kaupoissa

13 prosenttia kaupoista on päinvastaista mieltä: häiriökäyttäytyminen on lisääntynyt.

Kaupan aukioloajat vapautettiin vuoden 2016 alusta. Kuva: Nora Hurd

Valtaosa päivittäistavara- ja erikoistavarakaupoista on sitä mieltä, että laajennetut aukioloajat eivät ole lisänneet häiriökäyttäytymistä kaupoissa, selviää Kaupan liiton kyselystä. 87 prosentissa kaupoista, jotka ovat kokeilleet uusia aukioloaikoja, häiriöt ovat pysyneet ennallaan tai vähentyneet tai niiden muutoksista ei osata sanoa mitään.

Loput 13 prosenttia ovat eri mieltä: häiriöt ovat lisääntyneet. Päivittäistavarakaupoista näin vastasi 14 ja erikoistavarakaupoista yhdeksän prosenttia. Pienistä, alle 400 neliön kaupoista ja kioskeista 13 prosenttia kokee häiriöiden lisääntyneen ja seitsemän prosenttia vähentyneen.

- Työntekijöiden saaminen uusille aukioloille ei ole tuottanut vaikeuksia, kun häiriökäyttäytyminenkään ei ole pahentunut, tviittasi Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja torstaina ja liittii tviittinsä edellä mainitut tiedot kauppojen vastauksista.

Kaupan liitto julkisti selvityksen kauppojen aukioloaikojen vaikutuksista tiistaina. Tuolloin uutisoitiin muun muassa, että noin 60 prosenttia asiakkaista on hyödyntänyt uusia aukioloaikoja joko iltamyöhään tai etenkin viikonloppuisin ja että noin 80 prosenttia heistäkin, jotka eivät ole käyttäneet uusia aukioloaikoja, pitävät muutosta periaatteessa hyvänä.

Kauppiaiden ja Palvelualojen ammattiliiton PAMin mukaan myös myyjien näkemykset uusista aukioloajoista ovat ristiriitaisia: osa tykkää, osa ei ja osaa haluaa asiasta lisää kokemuksia.

Kaupan aukioloajat vapautettiin tämän vuoden alusta. Vähittäiskaupat saavat päättää itse, milloin ne ovat auki.

Outi Laatikainen / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi