Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Laillistettujen kiinteistönvälittäjien osuus kasvanut selvästi - noin 70 välitystoimipistettä uhkaa poisto välitysliikerekisteristä

Syyskuun alussa laillistettuja kiinteistönvälittäjiä koko välittäjäkunnasta oli 71 prosenttia. Kuva: Kask Evelin

Kiinteistövälitysalan toimijoiden ammattipätevyys on parantunut kuluneen vuoden aikana selvästi, kertoo Effortia oy. Yrityksen ylläpitämän Asuntojenmyynti.fi-palvelun mukaan syyskuun alussa laillistettujen kiinteistönvälittäjien (LKV) osuus koko välittäjäkunnasta oli 71 ja vuosi sitten vastaavaan aikaan 60,5 prosenttia. Kasvu on 10,5 prosenttiyksikköä.

Suurimmista kaupungeista eniten laillistettuja kiinteistönvälittäjiä koko välittäjäkunnasta on Porissa: 81 prosenttia. Toista ääripäätä edustaa Helsinki, jossa vastaava osuus on 66 prosenttia. Esimerkiksi Joensuussa osuus on 76, Kuopiossa 74, Jyväskylässä 72 ja Lahdessa 68 prosenttia.

Effortian mukaan noin 70 välitystoimipistettä on tilanteessa, että ilman parannuksia niitä uhkaa poisto välitysliikerekisteristä. Lain mukaan puolella välitystoimipisteiden myyntihenkilöistä on oltava LKV-tutkinto. Vaatimus tuli voimaan kuluvan vuoden alusta. Ennen vuotta 2016 riitti, että vain kiinteistönvälitysyrityksen vastaavalla hoitajalla ja toimipisteen vastaavalla hoitajalla oli LKV-pätevyys.

Asuntojenmyynti.fi-palvelu seuraa välitysyritysten ilmoittamia välityshintoja sekä niiden toimipisteiden ammattipätevyystasoja. Tarkastelu kattaa 4 975 myyntineuvottelijan pätevyystasot 170 paikkakunnalla.

Outi Laatikainen / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi