Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Mittatilauskenkä ei kannattanut: kansainvälinen suomalaisinnovaatio Left Shoe Company hakeutui konkurssiin

Left Shoe Companyn kenkiä käyttävät myös tuhannet suomalaismiehet.

Useiden tuhansien suomalaistenkin käyttämä kenkäyritys Left Shoe Company oy on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö jätti itse hakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen

Suomalaisen kengänteon maineikkaimpiin innovaatioihin kuulunut Left Shoe oli alkujaan satakuntalaisen kenkätehtaan Pomarfinin perustama Left Foot Company. Toimintaidea perustui asiakkaiden jalkojen 3D-skannaukseen ja kenkien valmistamiseen mittojen mukaan.

Nykyinen nimi oli käytössä vuodesta 2010 alkaen, jolloin Pomarfin myi yrityksen sijoittajille ja jäi itse vähemmistöomistajaksi, viime aikoina enää muutaman prosentin osuudella. Myyntihetkellä asiakkaita oli noin 20 000.

Left Shoe oli erittäin kansainvälinen yritys. Sillä oli myymälät Lontoossa, Los Angelesissa ja Dubaissa. Helsingin-myymälä suljettiin viime keväänä. Kengät valmistettiin Portugalissa.

Left Shoe Company palkittiin vuonna 2002 Tuottava idea -kilpailun yrityssarjan voittajana.

- Haikealta tuntuu, myönsi uutisen torstaina kuullut Jarno Fonsen, Pomarfinin nykyinen toimitusjohtaja. Hän vaikutti vahvasti uuden idean toteuttamiseen 2000-luvun alkuvuosina.

Left Shoe Company oy:n vuodet sijoittajien omistuksessa eivät menneet häävisti. Yhtään voitollista tulosta ei tehty. Viiden viime vuoden liikevaihto oli noin 3,5 miljoonaa euroa, josta liiketappiota syntyi 3,1 miljoonaa euroa. Lopulta myös osaomistaja Pomarfin haki saataviaan Left Shoelta konkurssiuhkaisesti.

Suomalainen Left Shoe -yritys toimi läheisessä yhteistyössä Lontoossa toimivan brittiläisen sisaryrityksensä Left Shoe Company Ltd:n kanssa.

Yhtiön kaatumisesta huolimatta on mahdollista, että Left Shoe Companyn asiakkaat voivat myös tulevaisuudessa tilata kenkiä omilla, yrityksen rekisteriin tallentuneilla mitoillaan.

Omaisuuden myynnistä ja sitä kautta liiketoiminnan mahdollisesta jatkumisesta jossakin toisessa yrityksessä päättää konkurssipesä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi