Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Pieni huonekaluyritys tekee kaiken itse

Ammattilaiset kokoontuvat viikonloppuna Lahden Messukeskuksessa.

Lahtelainen Muoto2 on julkistanut uuden huonekalumalliston.

Laineeksi nimettyyn kokonaisuuteen kuuluu kalusteita ja pientuotteita, joista yritys esittelee tänä viikonloppuna Kauppiaspäivillä viihdetason, kaksi senkkiä sekä tarjoilualustoja.

Silmä kiinnittyy mielenkiintoiseen pintaan tarjoilualustoissa ja viihdetason ovessa. Ikään kuin siinä järvi leppoisasti lainehtisi. Kovin harvinaista, luulisin.

- Tällaista ei tee kukaan muu maailmassa. Kehitimme itse tähän koneen. Se on neljä metriä pitkä eikä sitä saa kuvata, virnistää yrittäjä Mikko Kentta. Materiaali on haapaa Kimolasta. Alkujuuri oli siinä, kun yritys sai tehtäväkseen 60 neliömetriä paneelia OP:n uuden pääkonttorin seinään Helsingissä.

Alusta asti itse

Yrittäjäkumppanin ja puolisonsa, taideteollinen muotoilija Kirsi Pasasen kanssa huonekalumuotoilija Kentta suunnittelee ja valmistaa kalusteet alusta alkaen itse.

Olisi väärin väittää, ettei huonekalualalla tapahdu mitään. Muoto 2:ssa ainakin tapahtuu: viime vuonna kaksi ja tänä vuonna jo neljä uutta tuotetta markkinoille.

Muoto2 on tasan kuusi vuotta vanha yritys, messutapahtuma Olomuodossa syntynyt.

Tulppa kasvun tieltä poksahti pois toissa vuonna, kun yritys löysi uuden toimitilan Lahden Metsäpellosta. Palkattuja työntekijöitä on nyt puolitoista. Sopivan läheltä löytyy toimintaa tukevia yrityksiä, kuten mainosvalokuvaamo ja pahvipakkausten valmistaja.

- Vientiä on Hollantiin ja Viroon, yrittäjät kertovat.

Uusi ohjelmisto muutti tarpeet tilauksiksi

On hyvä palata ajassa viime maaliskuuhun. Huonekalukauppias Juhana Peltoniemi esitteli silloin uuden ohjelmiston, joka saattaa joustavasti yhteen huonekaluvalmistajan, jälleenmyyjän ja asiakkaat. Mukana on lahtelaisen Provianetin tietojärjestelmäosaamisen ohella LGT Logistics, joka vastaa kuljetuksista.

Tasokas-ohjelmisto on tapa tehdä kauppa verkossa: asiakkaille mahdollisuus tutustua tuotteisiin ja ostaa jälleenmyyjien sivuilta sekä valmistajille keino saada tuotteet laajasti asiakkaiden nähtäville. Tuotteet kulkevat suoraan valmistajalta kuluttajalle.

Teollisuus on kaipaillut tämäntyyppistä järjestelmää myyntinsä virkistämiseksi. Tarve on muuttunut tilauksiksi.

- Vuosi on ollut kiireinen. Ohjelmisto on käytössä yhteensä lähes 40 valmistajalla ja jälleenmyyjällä Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi kosketuspintaa on kymmeniin muihin yrityksiin, Juhana Peltoniemi kertoo.

Kaikkien huonekaluketjujen haastaja

Peltoniemi nostaa tiiminsä häntää ja kuvaa Tasokasta Suomen suurimmaksi huonekalualan verkkopalveluksi sekä kauppiasjoukkoa niin suureksi, että se haastaa koollaan kaikki Suomessa toimivat huonekaluketjujen myymälät.

Käyttäjä antaa hyvän arvosanan.

- Tasokas on ohjelmisto, joka on tehty ensimmäistä kertaa oikein. Valmistaja voi näin saada tästä muutaman lantin enemmän rahaa. On myös hyvä, jos saadaan sisustussuunnittelijat oikein kunnolla mukaan, totesi keinutuolitehdas Eimi-kalusteen toimitusjohtaja Hannu Tuukkanen.

Lahdessa perjantaina alkanut Puuteollisuusyrittäjien messutapahtuma Kauppiaspäivät 2016 jatkuu sunnuntaihin asti.

Ammattilaistapahtuma on tarkoitettu vain huonekaluvalmistajille, huonekalujen maahantuojille sekä huonekalukauppiaille ja sisustussuunnittelijoille, kertoo järjestelyistä vastaava Juha Peltoniemi.

Joskus aiemmin Lahdessa on järjestetty Furnia-huonekalumessuja, joista yksi päivä on ollut avoin suurelle yleisölle. Tälläkin kertaa harkittiin yleisötilaisuutta, mutta PTY päätyi suppeampaan vaihtoehtoon.

Kauppiaspäivillä esiintyy 44 yritystä. Kävijöitä arvioidaan saapuvan 300-400.

Viikonloppuna järjestetään Lahdessa myös Laulumaan, Isku Kodin, Pukosen ja Eurekan omia tapahtumia.

Osto ja myynti

Kauppiaspäivät Lahdessa

Puuteollisuusyrittäjät ry järjestää vuosittain Lahdessa huonekalualan kauppiaspäivät. Tapahtuma on suunnattu ammattilaisille.

Yhteensä 44 huonekaluvalmistajaa ja maahantuojaa esittelee perjantaista sunnuntaihin tuotteitaan kauppiaille, ketjuostajille ja sisustussuunnittelijoille.

Alan kaupasta 80 prosenttia tehdään ketjuissa.

Alan tuotannosta viedään ulkomaille noin 10 prosenttia.

Lähteet: Puuteollisuusyrittäjät, TEM toimialakatsaus
Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi