Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kiinteistönvälittäjien palkkiot nousussa alkuvuonna - hinnat nousivat ja kauppa piristyi

Asunto-osakkeista pyydettiin alkuvuonna keskimäärin 4,18 prosentin välityspalkkiota arvonlisäveroineen. Kuva: Aalto Risto

Kiinteistönvälittäjät nostivat välityspalkkioitaan alkuvuonna hitusen, kertoo Asuntojenmyynti.fi:n välityspalkkiovertailu. Nousuun vaikuttivat asunto-osakkeiden hintojen nousu helmikuussa sekä piristynyt omakotitalojen kauppa.

Asunto-osakkeiden välityspalkkioprosenttien koko maan keskiarvo nousi tammi-maaliskuussa 0,02 prosenttiyksikköä loka-joulukuusta 4,18 prosenttiin sisältäen arvonlisäveron. Matalinta välitysprosenttia pyydettiin Kuopiossa, keskimäärin 3,60 prosenttia, ja korkeinta Jyväskylässä, keskimäärin 4,45 prosenttia. Kummankin ääripään lukema pysyi samana. Esimerkiksi Joensuussa keskiarvo oli 3,80 (ei muutosta) ja Lahdessa 4,22 prosenttia (+0,08 prosenttiyksikköä).

Myös kiinteistöjen välityspalkkioprosenttien koko maan keskiarvo nousi tammi-maaliskuussa 0,02 prosenttiyksikköä: 4,35 prosenttiin sisältäen arvonlisäveron. Alhaisin keskiarvo oli jälleen Kuopiossa, 3,66 prosenttia (+0,01 prosenttiyksikköä), ja korkein Hämeenlinnassa, 4,57 prosenttia (-0,07 prosenttiyksikköä). Jyväskylässä keskiarvo oli 4,53 (ei muutosta), Lahdessa 4,30 (+0,06 prosenttiyksikköä) ja Joensuussa 3,82 prosenttia (ei muutosta).

Effortia Oy:n palvelut Asuntojenmyynti.fi seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja. Koko maan keskiarvoon vaikuttivat 167 paikkakuntaa ja niissä hintansa ilmoittavat, syntyvät, toimivat ja lakkaavat välitysyritykset hintoineen.

Outi Laatikainen / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi