Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahdessa toimiva siivousfirma sai jättisijoituksen

Kuva: Vesa Tapiola

Siivouspalvelualan yritys Moppi.com oy on saanut Vision+ -rahastolta 300 000 euron sijoituksen. Sijoituksella rahoitetaan sekä kaupallistamista että laajenemishankkeita. Kasvua haetaan sekä Suomesta että kansallisesti ja kansainvälisesti.

Moppi.com-yhtiö aloitti juuri toiminnan Lahdessa ja Tampereella. Aiemmin se on toiminut pääkaupunkiseudulla.

Vuoden loppuun mennessä Moppi.com laajenee Turkuun, Jyväskylään ja Ouluun.

Yrityksen toimintaidea on internetissä toimiva palvelu, joka yhdistää asiakkaat ja itsenäiset siivoojat.

Asiakas ilmoittaa palveluun haluamansa siivousajankohdan ja siivouksen keston. Ensimmäisenä tilauksen kuitannut siivooja saa työn.

Siivoojat toimivat itsenäisesti ja laskuttavat työnsä Ukko-osuuskunnan kautta. Lahdessa on mukana kymmenkunta siivoojaa.

Toiminta on lähtökohdiltaan sama kuin Uber-taksipalvelu. Siinä yksityiset autoilijat kuljettavat asiakkaita omilla autoillaan.

Moppi.com-yhtiö vakuuttaa työntekijät ja takaa heidän ammattitaitonsa. Siivoojat voivat halutessaan vuokrata työvälineitä välitysyhtiöltä.

Moppi.comin palvelu on rakennettu alusta alkaen monistettavaksi ja kooltaan joustavaksi. Ensimmäinen laajennuksen kohdemarkkina on Hollanti, jossa selvitysten mukaan käytetään eniten rahaa kotipalveluihin.

- Kansainvälistyminen on tietenkin tavoitteena. Moppi.comilla on hyvä, toimiva ja yksinkertainen konsepti, joka varmasti löytää tiensä Suomen ulkopuolellekin. Kansainvälisesti toimivat samat periaatteet kuin kotimarkkinoillakin. Kaikki voittavat kun rakennetaan selkeät sopimukset sekä tehdään työn tarjoaminen ja ostaminen helpoksi. Kun nämä täyttyvät, menestys myös Suomen rajojen ulkopuolella on enemmän kuin mahdollista, kuvailee Vision+ -rahaston edustaja Tero Ojanperä.

- Uudella toimintatavalla ja digitaalisen palvelun avulla pystymme maksamaan siivoojalle 25 prosenttia paremman korvauksen. Samalla palvelun hinta on asiakkaalle edullisempi kuin perinteinen toimintamalli. Kaikki osapuolet voittavat ja samalla siivousalan arvostus nousee, kertoo Moppi.com Oy:n perustajaosakas Matti Tiainen.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X