Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

PTT ennustaa tälle vuodelle 0,2 prosentin kasvua

Lähes kaikissa muissa EU-maissa paitsi Suomessa työttömyys on laskussa ja keskeisissä euromaissa kasvu on piristynyt. Lehtikuva / Mikko Stig

Pellervon taloustutkimus (PTT) ennustaa tälle vuodelle 0,2 prosentin ja ensi vuodelle 1,1 prosentin talouskasvua. Vielä maaliskuussa PTT ennusti talouden kasvavan tänä vuonna 0,4 prosenttia ja ensi vuonna 1,4 prosenttia.

Tuoreen ennusteen mukaan vienti kasvaa ensi vuonna maailmantalouden imussa. Samaan aikaan kysyntä kotimaassa ei kuitenkaan lisäänny ja työttömyys kasvaa entisestään. PTT ennustaa ensi vuodelle 10,2 prosentin työttömyyttä. Lähes kaikissa muissa EU-maissa työttömyys on laskussa ja keskeisissä euromaissa kasvu on piristynyt.

Kehittyvissä maissa talouskasvu on ennusteen mukaan kuitenkin hidastumassa ensi vuonna. Maailmantalouden tasainen kehitys vaarantuu, mikäli Kiinan talouskasvu hidastuu nykyistä jyrkemmin.

Maahanmuutto ja Suomeen tulevat turvapaikanhakijat voivat olla Suomen työmarkkinoille mahdollisuus. Se edellyttäisi kuitenkin, että maahanmuuttajien polkua työmarkkinoille nopeutetaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi