Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kreikan Samaras: Vaalit ratkaisevat, pysymmekö EU:ssa

Tokiossa euro kävi 1,2130 dollarissa, mikä on alimmillaan sitten elokuun 2012. Kuva: Lehtikuva/AFP

Kreikan pääministerin Antonis Samarasin mukaan tammikuun vaalit ratkaisevat, pysyykö maa osana Euroopan unionia.

Samaras pyytää Kreikan presidenttiä vielä tänään hajottamaan maan parlamentin ja määräämään maahan ennenaikaiset vaalit. Ne pidetään 25. tammikuuta.

Kreikka ajautui ennenaikaisiin vaaleihin, kun maan parlamentti ei eilen onnistunut valitsemaan Kreikalle uutta presidenttiä.

Kreikan median mukaan maan äänestäjillä on vaaleissa edessään vaikea valinta talouden vakauttamisen ja vasemmiston lupaaman sosiaalisen muutoksen välillä.

– Nämä ovat vaalit, joita kukaan ei halunnut, ja ne pidetään epävarmuuden ilmapiirissä, kirjoitti liberaali Kathimerini-lehti.

Vasemmistolaisen Syriza-puolueen Agvi-lehti taas oli sitä mieltä, että mahdollinen vasemmistohallitus antaisi "toivoa Euroopan ihmisille ja olisi heitä alistavan eliitin painajainen".

Kreikan pörssi reagoi eilen rajusti uutiseen uusista vaaleista, mutta toipui sen jälkeen hieman. Osakekurssien lasku jatkui kuitenkin tänään.

Pääministeri Antonis Samaras pyytää tänään presidenttiä virallisesti hajottamaan parlamentin.

Euro putosi tänään alimmilleen kahteen vuoteen dollariin nähden Aasian pörsseissä. Epävarmuutta lisää Kreikassa muhiva poliittinen kriisi.

Kreikan parlamentti ei saanut eilen valittua presidenttiä, minkä vuoksi maassa täytyy järjestää uudet parlamenttivaalit tammikuussa. Vahvoilla on vasemmistopuolue Syriza, joka on vaatinut säästöistä neuvottelemista uudelleen.

Tokiossa euro kävi 1,2130 dollarissa, mikä on alimmillaan sitten elokuun 2012.

Kreikan median mukaan maan äänestäjillä on tulevissa ennenaikaisissa vaaleissa edessään vaikea valinta talouden vakauttamisen ja vasemmiston lupaaman sosiaalisen muutoksen välillä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi