Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Asuntomarkkinat jakaantuvat - mihin joukkoon Lahti kuuluu?

Kuva: Pirjo Kamppila

Suomeen on näköpiirissä massamuutto kasvukeskuksiin, ennustaa Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Tarmo Pipatti. Hän piipahti Lahdessa tiistaina kertomassa alan näkymistä.

Nämä kasvuseudut ovat Helsinki, johon kuuluu myös Lahti, Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu, Seinäjoki-Vaasa sekä osittain Kuopio.

- Suomi kaupungistuu. Tulevien 30 vuoden aikana nähdään kansainvaellus kuin 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa, jolloin kansa muutti Ruotsiin.

- Oikeastaan voidaankin puhua jo neljästä eri tyylisestä asuntomarkkina-alueesta: pääkaupunkiseutu, suuremmat kasvukeskukset, muuttovoitto- ja muuttotappiokunnat, laskee Suomen Asuntosijoittajat ry.Yhdistys muistuttaa, että kaksi kolmasosaa kunnista on muuttotappiollisia. Toisaalta myös kaupungin sisällä hintojen kehitykset voi olla hyvinkin eri suuntaista.

- Taitava asuntosijoittaja pystyy markkinatilanteesta huolimatta löytämään erinomaisia kohteita. arvelee puheenjohtaja Marko Kaarto. Hän muistuttaa, että erityisesti isoissa asunnoissa on nyt ostajan markkinat.

- Uudistuotannossa on uutena piirteenä erilaiset asuntorahastot. Ne ovat ostaneet suuren osan uusista kerrostaloasunnoista. Tätä antaa joiltain osin liian ruusuisen kuvan uudistuotantokaupasta.

Lue lisää Etelä-Suomen Sanomista keskiviikkona

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi