Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Airbnb yleistyy lähinnä pääkaupunkiseudulla

Isäntäperhe Wiljami Virkkunen, Sami Virkkunen ja Pirjo Uutela ovat majoittaneet hollantilaiset Airbnb-vuokralaiset Ans ja Piet Aartsin taustalla näkyvään saunamökkiin. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig

Kotinsa tai huoneensa lyhytaikaiseen vuokraamiseen tarkoitettu Airbnb on yleistynyt Suomessa lähinnä pääkaupunkiseudulla. Helsingistä hakemalla palvelu tarjoaa lähes 900 majoitusvaihtoehtoa, joista osa on kehyskuntien alueella. Esimerkiksi Oulusta Airbnb tarjoaa vain parikymmentä vaihtoehtoa.

STT:n 30:lle Airbnb-majoittajalle lähettämään lyhyeen kyselyyn tuli noin kymmenen vastausta. Niiden perusteella kesäkuukausina kysyntä on noin kaksinkertaista muihin kuukausiin verrattuna. Moni kertoikin vuokraavansa kesällä huonetta tai asuntoaan noin 15–20 vuorokautta kuukaudessa.

Majoituspalvelu Airbnb:n majoittajilla motivaationa on rahan lisäksi myös sosiaalisuus ja joillakin kestävän kehityksen ideologia, Airbnb-majoitusta Helsingissä ja Yhdysvalloissa tutkinut sosiaalipsykologian tutkija Airi Lampinen arvioi. Kodistaan voi vuokrata huoneen turistille, vaikka asuisi asunnossa samaan aikaan.

Airbnb:n listalle asuntonsa, huoneensa tai kesämökkinsä laittava muuttuu verovelvolliseksi vuokranantajaksi heti, kun ensimmäinen majoittuja maksaa katosta päänsä päällä. Vuokraamisessa ei ole tulon alarajaa, vaan majoittaja saa alusta alkaen veronalaista pääomatuloa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi