Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Asuntojen välityshinnat laskivat Lahdessa

Välitysfirmojen palkkiot laskivat. Kuva: ESS arkisto

Asuntojen ja kiinteistöjen välityshinnat laskivat Lahdessa viime vuonna edellisestä vuodesta.

Lahtelaiset välitysfirmat tarjosivat asunto-osakkeiden välitystä vuoden viimeisellä neljänneksellä keskimäärin noin 0,30 prosenttiyksikköä halvemmalla kuin vuotta aikaisemmin. Kiinteistöjen välityshinnat laskivat 0,21 prosenttiyksiköllä.

Asunto-osakkeita ovat esimerkiksi kerrostaloasunnot, rivitalot ja paritalot. Omakotitalot ovat normaalisti kiinteistöjä.

Keskimääräiset välityshinnat laskivat melkein koko maassa, mutta Lahdessa lasku oli keskimääräistä voimakkaampaa. Pudotus oli suurin Porissa.

Suurista kaupungeista vain Helsingissä ja Vantaalla asuntojen välityshinnat nousivat. Kiinteistöjen välittäminen kävi kalliimmaksi niiden lisäksi Turussa ja Tampereella.

Hintatiedot ovat peräisin hintavertailupalvelu Asuntojenmyynti.fistä. Palvelu seuraa noin 1 500 välitysyrityksen listahinnoittelua 170 paikkakunnalla. Se ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita.

Juttua oikaistu 16.1.2014. Alkuperäisestä tekstistä saattoi saada käsityksen, että asuntojen ja kiinteistöjen välityshintojen lasku painottui loppuvuoteen, kun hinnat laskivat pitkin vuotta. Asunto-osakkeiden välityshinnat laskivat vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä 0,30 prosenttiyksikköä vuodentakaisesta, ei kolmannesta. Kiinteistöjen välityshinnat halpenivat 0,21 prosenttiyksikköä, ei viidennestä.

Antti Mäntymaa
antti.mantymaa@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi