Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeen keskussairaalan pääovi muutti remontin takia - katso kartasta uudet kulkureitit

Sairaalaan kuljetaan kahdesta eri ovesta, ja uusi pääsisäänkäynti löytyy nyt rakennuksen pohjoispuolelta.

Päijät-Hämeen keskussairaalan vanha pääsisäänkäynti on suljettu rakennustöiden takia seuraavat kolme vuotta. Uusi pääsisäänkäynti löytyy sairaalan pohjoispuolelta. Kuva: Sami Lettojärvi

Remontissa olevassa Päijät-Hämeen keskussairaalassa on tätä nykyä kaksi sisäänkäyntiä asiakkaita varten, mutta he eivät tahdo löytää oikealle ovelle. Sairaalasta kerrotaan, että käytävillä on näkynyt viime aikoina useita eksyneitä asiakkaita, jotka eivät tiedä, mihin heidän pitäisi mennä. Sekaannuksen alkulähde löytyy yleensä siitä, että he ovat tulleet sisään sairaalaan väärästä ovesta.

– Olemme viestittäneet muutoksista asiakkaillemme opastein, kartoin ja kutsukirjeissä, mutta tuntuu siltä, että ihmiset eivät siitä huolimatta löydä nykyistä pääovea, kertoo suunnittelukoordinaattori Arja Heikinheimo Päijät-Hämeen keskussairaalasta.

Heikinheimo sanoo, että henkilökunta toki auttaa oikeaan paikkaan.

– Mutta ihmiset ovat hätääntyneitä, kun eivät tiedä miten toimia ja pelkäävät, että heidän eksymisensä aiheuttaa myöhästymisen vastaanotolta. Jos menee sisään väärästä ovesta, voi edessä olla aika sokkeloinen matka perille.

Kuva: Anssi Hietamaa

Pääsisäänkäynnistä pääsee aina sisään

Asiakasvirran tasaamiseksi lähimpänä Keskussairaalankatua oleva u-sisäänkäynti on tarkoitettu päiväkirurgian, sydänkeskuksen, munuaiskeskuksen ja fysiatrian poliklinikan asiakkaille. Näin siksi, että heidän olisi helpompi löytää heitä hoitavaan yksikköön. U-sisäänkäynnistä kuljetaan K1-kerrokseen.

Muiden asiakkaiden pitäisi käyttää uutta pääsisäänkäyntiä, joka löytyy sairaalarakennuksen pohjoispuolelta. Se on isompi kuin u-sisäänkäynti.

– K1:ssä sijaitsee myös logistiikka, joten siinä kuljetellaan tavaroita, mikä voi hankaloittaa asiakkaan liikkumista. Siksi ohjaamme suurimman osan asiakkaista käyttämään isompaa pääsisäänkäyntiä, Heikinheimo sanoo.

Pääsisäänkäynnistä pääsee sisään aina ja U-sisäänkäynti on auki vain rajoitetusti maanantaista perjantaihin.

Muutoksia myös pysäköintialueella

Myös pysäköintialueen muutokset hämmentävät sairaalalle tulijoita. Aiemmin asiakkaille suunnatut pysäköintialueet on poistettu käytöstä, sillä ne ovat nyt työmaa-aluetta. U-sisäänkäyntiä käyttävien asiakkaiden toivotaan pysäköivän P6-alueelle. Pääsisäänkäynnin vieressä sijaitsee asiakaspysäköintialue P3. Pysäköintitalo on kaikkien asiakkaiden käytettävissä.

Parkkitalosta pääsee kulkemaan sairaalarakennukseen yhdyskäytävää pitkin ja Akuutti24:n sisäänkäynti palvelee päivystysasiakkaita normaaliin tapaan.

Sairaalan remontti kestää noin kolme vuotta. Uusi pääsisäänkäynti on siten väliaikainen.

Hoitajankadulle, lähemmäs uutta pääovea, pääsee Lahden seudun liikenteen linjoilla 3S, 10, 11, 35 ja 87. Keskussairaalankadun pysäkkien kautta ajavat edellä mainittujen lisäksi linjat 4 ja 8. Taksipaikkoja on lisätty uuden pääoven läheisyyteen.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi