Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Seurakuntayhtymän palveluverkkoselvityksen ehdotuksia: Salpausselän kirkosta luovutaan, Joutjärven kirkkoa ei järkevää peruskorjata

Joutjärven kirkkoa ei pidetä seurakuntayhtymän palveluverkkoselvityksessä järkevänä peruskorjata. Kuva: Jani Keronen

Lahden seurakuntayhtymän tilaama palveluverkkoselvitys on valmistunut. Metsäkankaalla sijaitsevaa Salpausselän kirkkoa ehdotetaan selvityksen mukaan poistettavaksi. Myöskään Joutjärven kirkon peruskorjaamista ei pidetä selvityksessä järkevänä.

– Joutjärven kirkossa on riskejä kansirakenteessa sekä jyrkän katon liittymisessä peruskattoon. Saneeraus maksaisi enemmän kuin purkaminen ja uuden monitoimitalon rakentaminen, arvioi arkkitehti, selvityksen tehneen Tilakonsulttien toimitusjohtaja Mikko Marja-aho.

Joutjärven kirkko on lahtelaisen arkkitehdin Unto Ojosen suunnittelema. Rakennus on mukana selvityksessä Lahden kulttuurihistoriallisesti arvokkaista kohteista. Se on mainittu vuonna 1996 laaditussa yleiskaavassa arvokkaana kohteena.

Seurakunnan tilaamassa selvityksessä pisteytettiin kiinteistöt, pohdittiin tulevaisuuden palvelutarpeita sekä annettiin toimenpidesuosituksia. Selvityksessä esitellään kolme toimenpidemallia.

Seurakuntayhtymä aikoo vähentää kiinteistökulujaan 30 prosentilla vuoteen 2026 mennessä.

Palveluverkkoselvitys on tarkoitettu seurakuntayhtymän kiinteistötyöryhmän tueksi. Siinä ei päätetä mistään, sillä päätösvalta kiinteistöasioissa kuuluu Lahden yhteiselle kirkkovaltuustolle, seurakuntayhtymän tiedotteessa korostetaan.

Selvityksessä ei ole laskettu purkamisen, saneeraamisen ja uudisrakentamisen kustannuksia. Siinä ei myöskään oteta kantaa isojen leirikeskusten tulevaisuuteen.

Palveluverkkoselvityksessä ehdotetaan, että seurakuntayhtymä luopuisi Salpausselän kirkosta. Kuva: Katja Luoma
Lue myös: Mökkitien rakentaminen lipsahti seurakunnan maalle Hollolassa – yhtymä teki rikosilmoituksen
Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi