Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kodittomille kissoille etsitään uusia koteja – Dollari asunut Lahden Jokimaalla jo kolme vuotta

Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys pitää ovet avoimina koko ensi viikon. Löytöeläimille voi viedä jouluksi ruokaa ja matolääkkeitä.

Henriikka Lotila kävi silittelemässä kissoja Jokimaan löytöeläintalolla. Kuva: Sami Kuusivirta

16 kissaa ja yksi koira ovat tavattavissa Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläintalolla Jokimaalla Tule tuomaan joulu kodittomille eläimille -tapahtuman merkeissä päivittäin 22. joulukuuta asti.

Yhdistyksen hallituksessa istuvan Heidi Pekkalan mukaan tempauksen tarkoituksena on löytää kodittomille kissoille uusia koteja ja kerätä lahjoituksina kissanruokaa ja muita tärkeitä tarvikkeita.

– Kissoja pääsee uuteen kotiin usein näin joulun aikaan. Viikon sisällä neljä kissaa on muuttanut. Avointen ovien tapahtumissa käy paljon ihmisiä, jotka saattavat ihastua johonkin kissaan, myös vapaaehtoisena talolla auttava Pekkala kertoo.

Heidi Pekkala tietää, että arat kissat vaativat omistajiltaan aikaa ja sitoutumista. Kuva: Sami Kuusivirta

Nopeasti uuteen kotiin

Löytökissaan tykästyvä voi saada lemmikin kotiinsa hyvinkin nopeasti, jos kissa on valmiiksi sirutettu, rokotettu, leikattu ja madotettu. Löytöeläintalolta hankittu aikuinen kissa maksaa 130 euroa.

– Yritämme saada kissan luovutuspäätöksen jälkeen uuteen kotiin mahdollisimman nopeasti, mutta toiminta pyörii täysin vapaaehtoisten varassa. Jokaisesta eläimestä tehdään aina luovutussopimus, jossa korostetaan eläimen hyvää hoitoa, Pekkala kertoo.

Olen tehnyt paljon töitä arkojen kissojen parissa ihan vain olemalla niiden kanssa läsnä. Eläintenhoitajaopiskelija Linda Hiekkanen

Kesymmät kissat löytävät uuden kodin nopeasti, joskus jopa alle viikossa. Aremmat kissat vaativat omistajaltaan paljon aikaa ja työtä. Tällä hetkellä löytöeläintalon pitkäaikaisin asukas on musta kissa nimeltä Dollari, joka on asunut talolla jo kolme vuotta.

– Se on erittäin arka kissa, mutta toivottavasti sillekin löytyisi oma koti, Pekkala sanoo.

Herkkuja ja läsnäoloa

Jokimaalla työharjoitteluaan suorittava eläintenhoitajaopiskelija Linda Hiekkanen kertoo arkojen kissojen olevan usein väärinymmärrettyjä. Kun luottamus on hankittu, kissa on kiltti ja sitä voi paijata.

Linda Hiekkanen hoitaa löytöeläintalolla kaikkia eläimiä. Talon ainoa koira Ronan etsii uutta kotia. Kuva: Sami Kuusivirta

– Olen tehnyt paljon töitä arkojen kissojen parissa ihan vain olemalla niiden kanssa läsnä. Myös herkut auttavat luottamuksen saamisessa, Hiekkanen kuvailee.

Löytöeläintalon ainoa koira on vanhempi sekarotuinen uros, jota kutsutaan nimellä Ronan. Myös sille etsitään aktiivisesti uutta kotia.

Jouluherkkuja kissoille

Viikon kestävät avoimet ovet alkoivat jo sunnuntaina, ja paikalla oli paljon kissaihmisiä. Henriikka Lotila ja Inka Sivonen kertoivat tulleensa paikalle silittelemään kissoja ja viettämään aikaa.

– Minulla on jo kotona neljä kissaa, Lotila jutteli arahkoa Lulla-kissaa paijatessaan.

Anna-Kaisa Rajala kertoi käyneensä löytöeläintalolla viimeksi vuosia sitten. Nyt hän tuli sinne kissoista pitävän poikansa perässä.

– Täällä poika pääsee rapsuttelemaan kissoja. Kotiin emme voi kissaa hankkia, mutta jos voisimme niin tämä olisi fiksuin paikka, josta kissan voisi ottaa, Rajala totesi.

Jokimaan löytöeläintalolla on 16 kotia etsivää kissaa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelaiset siskokset Annika ja Elina Kumpulainen käyvät löytöeläintalolla säännöllisesti, noin kerran kuussa. Elina Kumpulainen kertoi olevansa enemmän koirien ystävä. Annika Kumpulaisella on kotona kaksi kissaa.

– Joskus mietin, että mahtuisikohan siihen porukkaan yksi lisää. Minusta on ihanaa, että löytöeläimiä muistetaan jouluna ja heille hankitaan herkkuja, Annika Kumpulainen sanoi.

Jos kotiin ei voi hankkia omaa kissaa, löytöeläintalon asukkaiden joulusta voi tehdä paremman viemällä talolle kissanruokaa, matolääkkeitä ja siivoustarvikkeita.

– Toivomme erityisesti laadukasta nappularuokaa. Pesuaineita, siivoushanskoja tai pyyhkeitä ei ole koskaan liikaa, Pekkala lisää.

Kissoille voi viedä joululahjaksi ruokaa ja hoitotarvikkeita. Kuva: Sami Kuusivirta

Tule tuomaan joulukodittomille eläimille Jokimaan löytöeläintalolla Lahdessa päivittäin 22.12. asti klo 13-18.

Lue myös: Lahtelaistytön kissan 4 kuukauden karkumatka päättyi monien vaiheiden jälkeen onnellisesti – konnien kanssa puuhaamaan tottunut poliisikin heltyi
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi