Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hämeen poliisilla ensimmäistä kertaa käytössä jalkapannalla tehostettu matkustuskielto

Hämeen poliisi käyttää rikoksista epäiltyjen seurantaan ensimmäistä kertaa tehostettua matkustuskieltoa. Kyse on tapauksesta, jossa neljää Lahden seudulla asuvaa miestä epäillään muun muassa huumausainerikoksesta. Heistä kolme on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon. Miehet ovat 21–26-vuotiaita.

Tehostettua matkustuskieltoa valvotaan laittamalla henkilölle samantyyppinen panta jalkaan kuin niin sanotussa pantavankeudessa. Henkilön sijaintia voidaan siten valvoa teknisesti. Laitteen asentaa ja sitä käyttävää henkilöä valvoo Rikosseuraamuslaitos.

Poliisi teki marraskuussa kotietsinnän lahtelaiseen asuntoon, jossa yksi epäillyistä asuu. Asunnosta takavarikoitiin huumausaineita, muun muassa 450 grammaa kannabista ja yli sata kappaletta Subutex-lääkkeitä. Katumyynnissä näiden arvo olisi useita tuhansia euroja. Poliisi löysi lisäksi käteistä rahaa, joka viittaa huumausaineiden myyntiin. Asunnossa oli myös anastettua omaisuutta ja starttipistooli, joka oli porattu auki. Poliisi epäilee, että asunto toimi huumausaineiden myynti- ja välityspaikkana, jonne tuotiin huumausaineiden hankkimiseksi myös varastettua tavaraa. Huumausainekauppaan liittyvien riskien vuoksi asuntoon oli ilmeisesti hankittu ase.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi kolme epäiltyä tehostettuun matkustuskieltoon marraskuussa. Tähän ratkaisuun päädyttiin, sillä epäillyillä on poliisin mukaan huomattava historia, jossa on etsintäkuulutuksia, tutkittavia rikoksia ja tuomioita.

Tämän viikon maanantaina poliisi otti kiinni yhden tehostetussa matkustuskiellossa olevista, koska häntä epäillään uusista rikoksista.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi