Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden torin joulukylä avautui tänään - avajaisissa kuninkaallista loistoa

Malla Melanen, Jenna Tauriainen, Ilmari Aropaltio ja Sanni Niuta koristelivat pientä joulukuusta torilla perjantaina. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden jo perinteeksi muodostunut Joulukylä avautui torilla lauantaina. Avajaispäivän ohjelmassa on esimerkiksi vuoden 2019 lahtelaisten urheilu- ja kulttuuritekojen palkitseminen, talvitangot ja kinkkubingo. Alkuillasta torilla esiintyy tangokuningas Aki Samuli.

Joulukylä on avoinna 22.12. saakka. Torilla on päivittäin ohjelmaa, erilaisten tuotteiden myyjiä sekä tietysti joulupukki. Perjantaina 20.12. Joulukylässä järjestetään pikkujoulut, jolloin kylä on avoinna pidempään kuin muina päivinä. Muina päivinä joulutori on avoinna kello 9–19.

Kannaksen lukiolaiset alkavat veistää Maailman rauha -lumiveistostyötä 16. joulukuuta. Valmiiksi sen on tarkoitus tulla 19. joulukuuta.

Päivittäin avoinna on myös taitorata ja jäätori. Fatbike-taitoradalla lapset kisaavat siitä, kuka etenee radalla hitaimmin.

Kuuntele tästä Radio Voiman haastattelu Joulukylän avajaisista.

Joululauluja QR-koodeja

Perjantaina iltapäivällä joulutorille tehtiin monenlaisia viimeistelyjä. Seurakunnalla harjoittelussa olevat Suomen Diakoniaopiston opiskelijat Malla Melanen, Jenna Tauriainen, Ilmari Aropaltio ja Sanni Niuta koristelivat parhaillaan kuusta yhtä Joulukylän toimintapistettä varten.

Vähän tavallisempien kuusenkoristeiden seassa oli QR-koodeja. Aropaltio kertoo, että niiden skannaaminen älypuhelimella avaa linkin joululauluun, jota voi laulaa yhdessä.

Nuoret laulajat esiintyvät avajaisissa

Andrea ja Anna Wexlin esiintyvät Joulukylän avajaisissa. Kuva: Erica Wexler

Paitsi että lapsille on joulukylässä monenlaista ohjelmaa, heitä on myös esiintyjissä. Lahtelaissisarukset Andrea, 13, ja Anna Wexler, 11, laulavat joululauluja Joulukylän avajaisissa lauantaina.

Siskokset ovat harrastaneet musiikkia vauvasta lähtien, jolloin he osallistuivat Lahden konservatorion vauvamuskariin kolmekuisina. Sittemmin isosisko valitsi pääsoittimekseen viulun ja pikkusisko pianon.

Laulusta tytöt innostuivat päästyään Lotilan musiikkiluokkien Laulupuu-kuoroon. Sisarusten vapaa-aika kuluu musiikin parissa. Tytöt olivat mukana viime kesänä Siiri Rantasesta kertovassa Äitee-näytelmässä. Ensi keväänä he osallistuvat Lahden kaupunginteatterin Karnevaali 2020 -produktioon.

– Tytöt rakastavat laulamista, äiti Erica Wexler kertoo.

– He oppivat laulamaan ennen kuin puhumaan ja tanssimaan ennen kuin kävelemään. Meillä on isättömässä perheessä ollut välillä vaikeitakin aikoja, mutta tyttöjen soitto ja laulu on lahja. Heillä on myös sydämen palo sen käyttämiseen ja kehittämiseen.

Sisaruksilla on jo tulevaisuudenhaaveitakin musiikin parissa.

– Ei se ole pelkästään harrastus. Minusta tulee muusikko... tai musisoiva lääkäri, Andrea Wexler kertoo.

– Ja meistä tulee näyttelijöitä myös – musikaaleihin ja elokuviin, niin kuin Audrey Hepburn tai Julie Andrews, Anna Wexler lisää.

Lue myös: Joulukonsertteja lähes joka päivälle – katso kooste Lahden ja lähialueen joulukonserteista
Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi