Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymän Maria Virkki ja Ulla Helin nousivat merkittävimpien terveysalan vaikuttajien listoille

Geriatrian ylilääkäri Ulla Helin (vas.) valittiin Arjen tekijät -kategorian sadan parhaan joukkoon. Kuva: Kai Sinervo

Kaksi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän työntekijää on valittu vuoden 2019 merkittävimpien terveysalan vaikuttajien listalle.

Yhtymän hallintoylilääkäri Maria Virkki nousi terveysalan vaikuttajien kärkikymmenikköön sijalle neljä. Geriatrian ylilääkäri Ulla Helin puolestaan valittiin Arjen tekijät -kategorian sadan parhaan joukkoon.

Virkin valinnan perusteena on Päijät-Hämeeseen luotu Case Manager -toimintamalli, jonka avulla potilaiden päivystyskäyntejä on pystytty vähentämään 41 prosenttia ja hoitojaksoja 34 prosenttia. Virkki toimi myös vuosien 2018–2019 aikana ohjausryhmän puheenjohtajana, jossa etsittiin keinoja puuttua päijäthämäläisten alkoholinkäyttöön varhaisessa vaiheessa. Virkki valittiin listalle nyt jo toisen kerran. Vuonna 2017 hän oli sijoittuneena Arjen kehittäjät -kategoriassa.

Ulla Helinin valinnan perusteluissa korostetaan, että Päijät-Hämeessä on kehitetty iäkkäiden lonkkamurtumapotilaiden hoitopolkua systemaattisesti ja säntillisesti. Helinille valinta listalle on jo toinen kerta. Vuonna 2016 hänet nimettiin kymmenen merkittävimmän vaikuttajan joukkoon Uudistajat-kategoriassa. Tuolloin Helin oli pääsuunnittelijana ikääntyneiden akuuttigeriatrian päivystysosasto Akkunan luomisessa.

Terveysalan sadan vaikuttajan lista on Mediuutisten toimituksen keräämä listaus. Siinä on mukana ihmisiä, jotka toimituksen näkemyksen mukaan ovat vaikuttaneet kuluneena vuonna merkittävästi terveydenhuoltoon ja vieneet sen toimintaa eteenpäin.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi