Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Orimattilan yhteiskoulu saa vielä odottaa väistötiloja – valtuusto hylkäsi lisämäärärahan tiukassa äänestyksessä

Kaupunki sai maanantaina tuoreen tutkimusraportin yhteiskoulun sisäilmatilanteesta. Virkajohto ennätti tutustua siihen vain pintapuolisesti ennen valtuuston kokousta.

Sitoutumaton valtuutettu Susanna Särkinen (kuvassa oikealla) keskusteli kokoustauolla lehteriyleisön kanssa yhteiskoulun tilanteesta. Kuva: Vili Uuskallio

Orimattilan yhteiskoulun väistötilojen toteutusaikataulu jakoi päättäjien mielipiteet Orimattilan kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa maanantaina.

Valtuusto päätti äänin 17–15 (yksi tyhjä) olla lisäämättä väistötilojen toteutukseen 1,2 miljoonan euron määrärahaa ensi vuoden budjettiin. Tämä ei kuitenkaan välttämättä merkitse, etteikö väistötiloja voitaisi toteuttaa jo ensi vuonna.

Hankinta-aikataulua tarkennetaan, kun kaupunki on tutustunut maanantaina saamiinsa tutkimustuloksiin. Kyse on Vahanen-yhtiöiden tekemästä lausunnosta, johon kaupungin johtavat viranhaltijat ehtivät tutustua vain pintapuolisesti ennen valtuuston kokousta.

– En lähde lyhyen tutustumisen perusteella käymään sitä tarkemmin läpi, kaupunginjohtaja Osmo Pieski totesi valtuutetuille.

Väistötiloihin syksyksi 2021?

Yhteiskoululla on kärsitty pitkään sisäilmaongelmista. Vahasen selvityksen pohjalta tehdään toimenpidesuunnitelma, jossa Pieskin mukaan punnitaan vaihtoehdot.

– Sisäilmatyöryhmä käsittelee asiaa keskiviikkona. Tilapalvelun pyytämät tarjoukset väistötiloista tulevat perjantaina. Kaupunginhallitus käsittelee ne ensi viikon maanantaina, hän ennakoi.

Valtuustoryhmistä kokoomus katsoi, että väistötiloihin voidaan siirtyä syksyksi 2021, elleivät tutkimukset anna aihetta muuttaa aikataulua.

– Koko koulun vieminen väliaikaisiin konttitiloihin jo ensi syksynä, ei olisi opiskelua parhaissa mahdollisissa tiloissa sille suurelle osalle koulun oppilaita ja henkilökuntaa, jotka eivät altistu yhteiskoulun sisäilmasta, Jarmo Keskevaari (kok.) totesi.

Keskevaarin mukaan kaikille oireileville on järjestettävä vaihtoehtoiset tilat.

– Ryhmämme on pahoillaan niiden perheiden puolesta, joille syntyi käsitys nopeammasta aikataulusta. Ymmärrämme suuttumuksen, hän totesi viitaten aiemmin esillä olleeseen mahdollisuuteen, että väistötilat olisi pystytetty jo ensi vuonna.

Uudet tilat noin 13 miljoonalla

Susanna Särkinen (sit.) ihmetteli, miksei tutkimusraportin sisältöä esitelty valtuutetuille.

– Miten toteutuu valtuutettujen tietojensaantioikeus? Toivomme, että valtuutetut ovat tänään itsenäisiä, ettekä osa lammaslaumaa, hän totesi.

Yhteiskoulun uudisrakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2021 ja valmistua 2023. Hankkeen kustannusarvio on 12,9 miljoonaa euroa.

Särkinen esitti hankkeen aikaistamista vuodella, mutta ehdotus kaatui lukemin 23–7, kaksi tyhjää, yksi poissa.

Särkisen mukaan kaupunki olisi säästänyt nopeuttamalla hankkeen aikataulua.

– Väistötiloissa oltaisiin vähemmän aikaa. Säästäisimme rakennuskuluissakin.

Valtuuston kokousta oli saapunut seuraamaan yhteiskoulun oppilaita ja heidän vanhempiaan. Viime viikolla kaupungille luovutettiin yhteiskoulun oppilaskunnan adressi sekä vetoomus väistötiloista. Vetoomuksen allekirjoitti 447 henkilöä.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi