Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Salpauksen opetusravintolassa tarjolla lähes kokonaan vegaaninen joululounas

Kulinaarissa on ensimmäistä kertaa tarjolla lähes vegaaninen joululounas. Kuvituskuva. Kuva: Katja Luoma

Koulutuskeskus Salpauksen opetusravintolassa Kulinaarissa tarjotaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa joululounas, jonka lähes kaikki ruokalajit ovat vegaanisia. Tämä tarkoittaa, että ruuat on valmistettu pääasiassa täysin ilman eläinperäisiä ainesosia.

Tarjolla on muun muassa porkkalaa, eli vegaanista kylmäsavulohta, kaurapalasalaattia, härkisruukkua ja vegaanisia joululaatikkoja. Tämän lisäksi tarjolla on ilmastoystävällistä järvikalaa.

Lounaan valmistavat ja tarjoilevat Salpauksen ravintola- ja catering-alan opiskelijat. Sen on suunnitellut Lahden kaupungin ympäristökasvattaja Satu Kaarla yhdessä ravintola- ja catering-alan opiskelijoiden ja opettajien kanssa.

Vegaaninen joululounas on osa kansainvälisen ympäristöjärjestön WWF:n Luonto lautasella -koulukiertuetta. Kiertueella paneudutaan ruoantuotannon ympäristövaikutuksiin, ja se on suunnattu yläkouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille.

Lue myös: Haluatko pienentää ruoan hiilijalanjälkeä? Se ei suinkaan tarkoita pelkkien kasvisten syömistä
 
Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi