Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelaisia korujakin esillä Linnassa

Lahtelaisen seppämestarin Kirsi Vahteran suunnittelema Neidonvaaja-korusarja pääsee ensimmäistä kertaa itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle. Kuva: Routa Design

Nuorten vaatelan osaajien lisäksi Linnan juhlissa nähdään tänä iltana myös lahtelaista korumuotoilua.

Lahtelaisen seppämestarin Kirsi Vahteran suunnittelema Neidonvaaja-korusarja pääsee ensimmäistä kertaa itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

Neidonvaajoja kantaa kansanedustaja Mai Kivelä (vas.), jolle valmistettiin juhlia varten ensimmäistä kertaa Neidonvaaja-rannekoru. Kivelällä on myös kaulallaan Neidonvaaja-koru. Korut ovat hopeaa.

Viime kevään julkistettu Neidonvaaja on saanut inspiraationsa suomalaisesta mytologiasta. Korun muotokielen perusta on monelle tuttu kirveen muoto, johon on nyt yhdistetty Kalevalasta tuttujen naishahmojen voima.

Vahtera halusi tehdä kokonaan kotimaisen korusarjan paitsi osana taidettaan myös vastalauseena.

– Meille tulee kaikenmaailman kelttikoruja ja pohjoismaiseen mytologiaan pohjaavia koruja maailmalta. Yhdestäkin tällaisesta yritin myyjältä kysyä, että missä ne tehdään. En saanut vastausta, Vahtera kertoi toukokuussa Etelä-Suomen Sanomille.

Kivelän puvun on suunnitellut ja tehnyt Paula Malleus, jonka Remake-yritys on keskittynyt kierrätysmuotiin. Puku on valmistettu Kansallismuseon mainosbannerista ja siinä on hyvin kantaaottavaa kuva-aineistoa. Bannerin kuvan käyttöön on haettu taiteilijan lupa ja puku siirtyy juhlien jälkeen näyttelyyn.

Lahtelaisen L-Fashion Groupin Ril's-brändin uniikki iltapuku on myös esillä juhlissa. Ril’sin pääsuunnittelija Birgitta Sannig on suunnittellut puvun kansanedustaja Maria Guzeninalle (sd.). Puku on italialaista, rubiininpunaista silkkiä, ja se on ommeltu Tallinnassa Ril'sin yhteistyötehtaalla. Asuun tulevat korut on suunnitellut Tina Tillander ja ne on valmistettu Suomessa Tillanderin verstaalla.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi