Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Nastola komeilee kuvissa asuinalueen omassa itsenäisyysjuhlassa – erityisohjelmaa 150-vuotisjuhlan kunniaksi

Lahden Nastolan kirkko iltahämärissä. Kuva on osa Erkki Hämäläisen esitystä lauantaisessa itsenäisyysjuhlassa, jossa näytetään muitakin Nastola-aiheisia kuvia. Kuva: Erkki Hämäläinen

Lahden Nastolassa pääsee vielä lauantaina 7. joulukuuta itsenäisyysjuhlatunnelmiin Taarastin ulkolavalla.

Nastolan oma itsenäisyyspäivän tapahtuma on perinne.

– Ajatuksena on järjestää erilainen, mutta juhlava tilaisuus, joka on avoin kaikille. Pönötystä vältetään erityisesti, kertoo Nastola-seuran puheenjohtaja Liisa Helanto.

Helanto kertoo, että juhla on aikaisemmin pidetty muun muassa Uudenkylän seurojentalolla, "jossa paikallinen metsästysseura tarjosi hirvikeiton". Tänä vuonna järjestäjä on Nastola-seura yhdessä Nastolan Taideyhdistyksen ja seurakunnan kanssa. Juhlapuheen pitää Lahden kaupunginmuseon tutkija Sini Ojala, joka on mukana Nastolan historia IV -hankkeessa. Juhlapuheessaan Ojala taustoittaa nastolalaista maisemakuvausta ja sitä, miltä Nastolan 150-vuotinen taival näyttää.

Sini Ojala Kuva: Mirja Hussain

Tutkija Ville Eerolan kirjoittama Nastolan historia IV – Nastolalaisten ja Nastolaan muualta tulleiden ihmisten elämä 1939–2015 ilmestyy SKS:n julkaisemana lokakuussa 2020.

– Olen toimittanut kirjan kuvat yhdessä nastolalaisen kotiseutukuvaaja Erkki Hämäläisen kanssa. Hänellä oli ennestään tallennettuna nastolalaisten yksityishenkilöiden kuvia, mutta kirjahankkeen ansiosta olemme saaneet talteen entistä suuremman joukon vanhoja kuvia Nastolasta, Ojala kertoo.

Näitä valokuvia hyödynnetään sekä kirjan kuvituksessa että lauantaina nähtävässä Nastola 150 -kuvaesityksessä.

– Koska Nastola viettää 150-vuotisjuhlia, on sen kunniaksi koostettu kuvaesitys, joka esitetään suurella kankaalla Taarastin ulkokatsomossa, Liisa Helanto kertoo.

Tilaisuus alkaa kello 18 ja kestää noin tunnin. Kuvaesityksen kesto on 30 minuuttia ja sen jälkeen tarjotaan glögiä ja pipareita. Nastolan kirkolta lähtee sukkulabussikuljetus kello 17.30 alkaen ja vie vieraat yläpaikoitukselta alas Taarastiin ja tilaisuuden päätyttyä takaisin.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi