Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päivähoitokeskustelu kuumentaa tunteita Lahdessa - vanhemmat keräsivät adressia Kerinkallion päiväkodin säilyttämisen puolesta

Lahden päiväkotien tilajärjestelyitä pohditaan sivistyslautakunnassa tiistaina. Vanhemmat nousivat takajaloilleen suunitelmista lopettaa Kerinkallion päiväkoti. Kuva: Sirpa Ylönen

Päivähoitokeskustelu kuumentaa tunteita Lahden alueen vanhempien Facebook-ryhmässä.

Kerinkallion päiväkodin säilyttämisen puolesta kerätty adressi viedään käsiteltäväksi Lahden sivistyslautakunnan tiistaiseen kokoukseen. Lautakunnan esityslistalla on Kerinkallion päiväkodin lakkauttaminen ensi elokuussa.

Kerinkallion päiväkoti on ollut kahdessa kiinteistössä, jossa molemmat ovat käyttökiellossa. Toinen on jo purettu ja toinen menee kiinni kesällä.

Adressissa muistutetaan myös siitä, ettei ole Euroopan ympäristöpääkaupungin arvojen mukaista, jos vanhemmat pakotetaan viemään lapsensa autolla hoitoon pitkien matkojen päähän. Tähän asti monen hoitomatka on voitu kulkea jalan.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen otti torstaina Facebook-keskustelussa kantaa myös vanhempien adressiin.

– Käsittelemme adressin lautakunnassa varmasti. Tilanteessa, jossa kiinteistöjä menee kiinni ja rakentuu tai lasten määrä muuttuu äkillisesti, on ratkaisujen löytäminen nopeasti vaikeaa.

Mäkysen mukaan kaupunkitasolla päivähoitopaikkoja löytyy riittävästi, koska syksyllä aloitti neljä uutta yksityistä hoitopaikkaa.

– Kunnallisista paikoista on pidettävä huolta ja varmistettava, että subjektiivinen oikeus niihin toteutuu. Palvelusetelipäiväkodeilla pyritään varmistamaan alueellista saatavuutta.

Kun Launeelle sijoittuva Lähteen monitoimitalo valmistuu, sinne siirtyy Mustikkamäen päiväkodin ja osa Kerinkallion nykyisen päiväkodin henkilöstöstä.

Samassa yhteydessä esitetään Mustikkamäen päiväkodin nimen muuttamista Lähteen päiväkodiksi. Myös monitoimitaloon sijoittuva koulu toimii jatkossa Lähteen peruskoulun nimellä.

– Järjestelyn yhteydessä Kerinkallion päiväkoti jää pois käytöstä, päivähoitojohtaja Mika Harju Lahden varhaiskasvastuspalveluista kertoo.

Mustikkamäen päiväkodissa toimii tällä hetkellä kuusi ryhmää ja Kerinkallion päiväkodissa kymmenen ryhmää. Tulevaan Lähteen päiväkotiin sijoittuu kahdeksan ryhmää.

Harju toteaa, että vastaavasti kaupunkitasoisesti uusia ryhmiä on perustettu Metsäkankaan ja Riihelän päiväkoteihin sekä perustetaan Humpulan ja Rakokiven päiväkoteihin uusien tilojen valmistuessa.

Tarja Koljonen
tarja.koljonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi