Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan Heinsuon koulussa uhkailleesta miehestä poliisille liuta vihjeitä samankaltaisesta käytöksestä – epäiltyjen rikosten määrä kasvamassa

Uhkaava tilanne Heinsuon koulussa tapahtui viime viikon keskiviikkona. Arkistokuva. Kuva: Leevi Vähälä

Hollolan Heinsuon koulussa viime viikon keskiviikkona tapahtuneen laittoman uhkauksen tutkinta on laajenemassa. Poliisi on saanut noin 20 vihjettä samankaltaisesta uhkaavasta käytöksestä.

Koulussa tapahtuneesta uhkauksesta epäiltynä on vangittuna 38-vuotias hollolalainen mies.

Tapauksesta tiedottaessaan poliisi pyysi kansalaisia kertomaan, mikäli he ovat joutuneet päättymässä olevan syksynä aikana uhkailun kohteeksi Hollolassa. Poliisi pyysi vihjeitä ja tietoja kartoittaakseen kunnan turvallisuustilannetta sekä selvittääkseen, onko koulu-uhkailu osa laajempaa kokonaisuutta.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jari Kiiskisen mukaan vihjeitä on tullut jopa kahden vuoden takaisista tapahtumista. Poliisi selvittää, ovatko vihjeissä kuvatut teot mahdollisesti nyt vangittuna olevan miehen tekemiä.

Vihjetietojen perusteella tekijää tai tekijöitä on mahdollisesti syytä epäillä laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta, ehkä myös vainoamisesta.

38-vuotias hollolalainen vangittiin vaikeuttamisvaaran perusteella. Hän olisi vapaalla ollessaan voinut vaikuttaa todistajiin.

Heinsuon koulussa poliisi kuulee asianomistajana 10–15 oppilasta. Myös heidän vanhempiaan kuullaan asianomistajina.

Oppilaat näkyvät koulun valvontakameratallenteelta. Mies meni koulupäivän aikana kouluun, jolloin hänen epäillään esittäneen oppilaille ja kahdelle työntekijälle henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia.

Miestä epäillään laittomasta uhkauksesta myös Hollolan Prismassa edellispäivänä. Uhkausten kohteena oli vartijoita.

Prismassa epäillyn seurassa oli hänen veljensä, mutta tätä ei epäillä asiassa rikoksesta. Muutama vuosi sitten veljekset tuomittiin samasta väkivallanteosta ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Poliisin vanhat tutut silmälläpidon kohteena

Nyt tutkittavana olevaan rikosepäilyyn liittyen hollolalainen ei ole ollut poliisin erityisessä seurannassa. Muuten poliisilla on Lahdessakin useita henkilöitä, niin sanottuja poliisin vanhoja tuttuja, joitten tekemisistä se on kiinnostunut. Tietoa häiritsevistä henkilöistä poliisi saa myös organisaationsa ulkopuolelta.

Sitä, miten poliisi mahdollisesti seuraa tai tarkkailee henkilöitä, joilla on vaikutusta alueen yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen, poliisi ei kommentoi.

– Poliisi ei kerro taktisista menetelmistään, sanoo komisario Outi Pennanen valvonta- ja hälytystoimintasektorilta.

Poliisi ei siten kerro esimerkiksi sitä, partioiko se tavallista useammin alueella, jossa häiriökäyttäytyjäksi tiedetty henkilö oleskelee.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi