Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Näin Suomen itsenäisyyttä juhlitaan Lahdessa – ESS on mukana myös Linnan juhlissa

Suomen itsenäisyyttä juhlitaan Lahdessa perjantaina aamusta iltaan.

Itsenäisyyspäivän juhlailotulitus houkuttelee Pikku-Vesijärven puistoon väkeä tänäkin vuonna. Kuva on vuoden 2017 juhlinnasta. Kuva: Mirja Hussain

Suomen itsenäisyyttä juhlitaan Lahdessa perjantaina aamusta iltaan. Päivän vietto alkaa kello 10 jumalanpalveluksilla Ristinkirkossa ja Nastolan kirkossa.

Kello 11 on vuorossa kunnianosoitus Ristinkirkon sankarihaudoilla. Seppeleen laskun jälkeen seppelepartiot vievät kunnianosoitukset kaupungintalon puiston Vapauden patsaalle, Marskinaukion Mannerheimin patsaalle, Hennalaan Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkille ja Levon hautausmaan sankarihaudalle.

Koko perheen kansalaisjuhla alkaa Sibeliustalossa kello 13. Juhlapuheen pitää professori Hannu Rantanen. Juhlassa esiintyvät Lahden Nuorisoteatteri, Lahden Tanssiopisto, Lahden konservatorion puhallinorkesteri, Lahden Kamarikuoro, Kaarisillan opiskelija Harri Granlund sekä Porocks-yhtye.

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti alkaa niin ikään Sibeliustalossa kello 15. Sinfonia Lahtea johtaa Dima Slobodeniouk ja solistina on viulisti Barnabás Kelemen.

Partiolaisten soihtukulkue lähtee kello 16.30 Vuorikadun koulun pihalta ja kulkee Ristinkirkolle reittiä Vuorikatu – Erkonpuisto – Aleksanterinkatu – Kauppatori – Mariankatu. Perillä ohjelmassa on iltahartaus ja partiolupauksenantotilaisuus.

Nastolassa partiolaisten kynttiläkulkue lähtee liikkeelle Kirpputori Pikkiksen pihalta kello 17 ja kulkee reittiä Vanha Mikontori – Kausantie – Karhusillantie – Kukkastie sankarihautausmaalle, jossa lasketaan seppeleet ja kynttilät sankarihaudoille. Sen jälkeen kirkossa on iltahartaus.

Itsenäisyyspäivän virallinen vietto päättyy kello 17 Pikku-Vesijärven puiston vesiurkuesitykseen ja ilotulitukseen. Nastolassa jatketaan vielä seuraavana päivänä 150 vuotta Nastolaa -itsenäisyyspäiväjuhlalla. Se alkaa kello 18 Taarastin ulkolavalla.

ESS mukana Linnan juhlissa

Etelä-Suomen Sanomat on mukana Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa. Toimittaja Terhi Säynäjärvi ja valokuvaaja Juha Peurala välittävät päivän kohokohdan tunnelmia lukijoille.

Haastattelujen lisäksi ESS:n verkkosivuilla tarjotaan päivittyvä kuvagalleria juhlien vieraista ja pukuloistosta.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi