Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Mitä mieltä Lahdessa ollaan pääministerin erosta ja Rinteen mahdollisista seuraajista? "On meitä kaveriporukassa naurattanut"

Lahtelainen Carita Masalin ja 2,5 kuukautta vanha Viljami-poika pysähtyivät hetkeksi puhumaan politiikasta lahtelaisessa kauppakeskuksessa. Viljami seurasi keskustelua tarkkaavaisesti, mutta ei vielä ottanut kantaa. Kuva: Mirja Hussain

Politiikassa on eletty viime päivät kiihkeissä tunnelmissa. Antti Rinne (sd.) erosi pääministerin paikalta tiistaina monien käänteiden jälkeen. Rinne haluaa kuitenkin jatkaa puoleen puheenjohtajana.

Liikenneministeri, SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin on ilmoittanut olevansa käytettävissä pääministerin tehtävään, kuten on tehnyt myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Jalkauduimme lahtelaiseen kauppakeskukseen ja kysyimme kansan riveiltä, kenet he toivoisivat näkevänsä pääministerinä ja mitä he ajattelevat viime päivien poliittisesta myllerryksestä ja Rinteen erosta.

Pertti Luukkonen Kuva: Mirja Hussain

Pertti Luukkonen Kouvolasta vastaa nopeasti:

– Oma valintani pääministeriksi olisi Lindtman. Olen seurannut häntä koko hänen poliittisen uransa ajan. Hän on määrätietoinen ja selkeä puheissaan, yhtään sammakkoa en ole häneltä kuullut. Rinnehän on joutunut selittelemään sanomisiaan koko vuoden ajan.

Luukkonen sanoo, että jos julkisuudessa olleet tiedot pitävät paikkansa, "Rinne on puhunut muunneltua totuutta".

– Politiikka on raadollista peliä, ja Rinteen tapauksesta tulee mieleen Anneli Jäätteenmäen kohtalo 2003. Ei voi välttyä tulkinnalta, että kepu pääsi nyt kostamaan demareille, kun demarit ajoivat tuolloin Jäätteenmäen vallasta.

Lahtelainen Carita Masalin on liikkeellä 2,5-kuukautta vanhan Viljami-poikansa kanssa. Hänellä ei ole suosikkia Rinteen seuraajaksi.

– Eihän kansalta kysytä, vaikka ehkä pitäisi. Olen sitä mieltä, että kaikki tekevät virheitä, ja Rinteen tekoja on suurenneltu. Luulisi, että olisi isompiakin ongelmia hoidettavana. Eikö hänen olisi pitänyt jäädä ja kantaa vastuunsa? Miksi hän jätti likapyykkinsä muiden pestäväksi? Masalin tokaisee.

Helena Lauronen Kuva: Mirja Hussain

Helena Lauronen Lahdesta on samoilla linjoilla kuin Masalin, eikä Laurosellakaan ole suosikkia Rinteen työn jatkajaksi.

– Olen sitä mieltä, että Rinne erosi ennen kaikkea ulkopuolisten paineiden takia, muiden painostuksesta. Kun on julkisuuden henkilö, kaikki näkevät pienetkin virheet ja arvostelu on kovaa, Lauronen sanoo.

Ilkka Laaksonen Kuva: Mirja Hussain

Lahtelainen Ilkka Laaksonen kertoo, ettei tiedä pääministeriehdokkaista oikein mitään.

– Täytyy ehkä tutustua heihin uudelleen. Olemme kaveripiirissä seuranneet tilannetta ja meitä on lähinnä naurattanut. Arvasimme heti, kun Postin lakko alkoi, että kohu tästä vielä tulee.

Laaksosen mielestä on erikoista, että politiikassa ei tahdo yhteistyö enää onnistua.

– Tuntuu, että politiikassa koko ajan tapellaan keskenään. On erikoista, että yhteistyöhön ei kyetä esimerkiksi perussuomalaisten kanssa, vaikka he johtavat kannatusgallupeja ja kansa antoi heille vaaleissakin toiseksi eniten ääniä. Pitäisiköhän tästä puolueyhteistyöstäkin säätää uusi laki, että se sujuisi paremmin.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi