Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Häme-mitalit Kalle Veirrolle ja PHJ:lle

Ensimmäisenä kirjailijana palkittu Veirto lähtee paukuttelemaan henkseleitään kaupungille.

Kirjailija Kalle Veirton kirjojen tapahtumat sijoittuvat lähes aina Päijä-Hämeeseen. Kuva: Juha Tanhua

Lahtelainen kirjailija Kalle Veirto ja Päijät-Hämeen Jätehuolto oy ovat tämän vuoden Päijät-Häme-mitalien saajat. Päijät-Hämeen liiton maakuntahallitus myöntää mitalit vuosittain tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta maakunnan hyväksi.

Pääosin lasten ja nuorten kirjoja tekevä Veirto käsittelee valintaperustelujen mukaan tuotannossaan omaa kotiseutuaan taitavasti positiivisella ja hauskalla otteella. Melkein koko ikänsä Lahdessa asunut kirjailija saa kiitosta kotipaikkaidentiteetin vahvistamisesta ja poikien rohkaisemisesta kirjojen pariin.

– En suunnittele kirjoja ollenkaan vaan revin kaikki ainekset omasta ja perheeni elämästä. Tuotantoni on realistista. Arvioisin, että noin 80 prosenttia kirjojen tapahtumista sijoittuu Lahden seudulle, Veirto sanoo.

Päijät-Häme-mitaleita on luovutettu vuodesta 1997 lähtien. Veirto on huomannut olevansa ensimmäinen palkittujen listalle päässyt kirjailija.

– Olen päässyt aikamoisen hienoon porukkaan. Ensimmäisenä kirjailijana palkitseminen on asia, jolla voin hyvin paukutella henkseleitäni kaupungilla ravintoloissa, Veirto suunnittelee.

Palkinto koko työyhteisölle

Toisen mitalin kävi noutamassa Päijät-Hämeen Jätehuoltoyhtiön puolesta yhtiön entinen toimitusjohtaja Tuula Honkanen. Valitsijat halusivat nostaa Honkasen erityisesti esiin, koska hän oli keskeisessä roolissa ja valmisteli ansiokkaasti maakunnallisen jätehuoltoyhtiön perustamisen.

Toimitusjohtaja Tuula Honkasella oli suuri rooli maakunnallisen jätehuoltoyhtiön perustamisessa. Kuva: Sami Kuusivirta

– Päijät-Hämeen Jätehuollon tekemä pitkäjänteinen ja edistyksellinen työ ympäristön hyväksi on myötävaikuttanut siihen, että Päijät-Häme tunnetaan edistyksellisenä ympäristömaakuntana ja Lahti sai arvostetut ympäristöpääkaupunkitittelin, perusteluissa todetaan.

Heinolassa asuvaa Honkasta mitali lämmittää, mutta hän korostaa yhteistyön merkitystä. Palkinto kuuluu hänestä koko työyhteisölle, joka teki kehitystyötä yhdessä kuntien ja silloisen maakuntaliiton kanssa.

– On erittäin hienoa, että tällainen asia huomioidaan. Kaikkihan lähti liikkeelle Päijät-Hämeen seutukaavaliiton projektina, joten alkusysäys tuli sieltä. Tämä tuntuu henkilökohtaisestikin mukavalta, mutta kukaan ei saa yksin mitään näin isoa aikaan.

Viime vuonna Päijät-Häme-mitalit menivät padasjokelaiselle Antti Räsäselle ja Päijät-Hämeen Keittiömestareille.

Lue myös: Siiri Rantasesta vihdoin vuoden lahtelainen
 
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi