Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hämeen poliisi teki huumeiskun Salpauksen keskustakampukselle – useita vihjeitä huumausaineista, kolme koiraa ohjaajineen tutki oppilaitoksen tilat

Pakki on 9-vuotias Hämeen poliisin huumekoira. Se on rodultaan belgianpaimenkoira malinois ja erikoistunut huumeiden etsintään. Kuva: Poliisi

Hämeen poliisi teki tiistaina aamupäivällä huumausainevalvontaiskun Lahdessa. Aamupäivän kestänyt etsintä tehtiin koulutuskeskus Salpauksen keskustakampuksella Svinhufvudinkadulla.

Syynä oppilaitoksen tilojen perinpohjaiseen tutkintaan olivat useat poliisin saamat ilmoitukset koulussa mahdollisesti olevista huumausaineista.

– Ilmoitusten lisäksi myös koulusta on oltu poliisiin yhteydessä, että koulun tiloista on löytynyt viitteitä siitä, että siellä olisi käytetty tai myyty huumeita, vanhempi konstaapeli, etsintää johtanut Miikka Ounila kertoo.

Mukana etsinnöissä oli Hämeen poliisin kolme koiraa ohjaajineen sekä muutama koiraton poliisi. Tällä kertaa koulusta ei löytynyt huumausaineita.

 Ounilan ohjaama, vuoden 2018 vuoden poliisikoiraksi valittu parsonrussellinterrieri Jekku, oli myös mukana etsinnöissä. Huumeiden lisäksi Jekku etsii työkseen rahaa, passeja ja aseita.

Vuoden 2018 poliisikoiraksikin valittu parsonrussellinterrieri Jekku tarkasti tiistaina pukuhuoneen kaappeja Salpauksen keskustakampuksella. Kuva: Poliisi

– Jekun lisäksi koulun tiloja oli tutkimassa myös kaksi täysin huumeisiin erikoistunutta belgianpaimenkoira malinois -rotuista koiraa ohjaajineen, Ounila kertoo.

Poliisi kertoi valvontaiskusta etukäteen

Alun perin poliisi kertoi valvontaoperaatiosta ennen iskua Twitterissä ja Instagramissa. Ounilan mukaan huumeiden etsinnästä Salpauksessa haluttiin tehdä tarkoituksella julkinen tapahtuma.

– Huumeiden etsintä on peruspoliisitoimintaa ja tällaisia vastaavia valvontaiskuja tehdään aika paljon. Poliisille tulee jonkin verran pyyntöjä lahtelaisista kouluista, mutta kaikkiin ei pystytä heti vastaamaan. Huumeet ovat ongelma monissa oppilaitoksissa, Ounila sanoo.

Ounila toivoisi lisää resursseja poliisille vastaavien pyyntöjen hoitamiseen.

Pakki haistaa huumeet myös suljetun oven takaa. Kuva: Poliisi

– Huumeiden etsintä on myös resurssikysymys. Poliisin puuttumisella on ennaltaehkäisevä vaikutus.

Ounilan mukaan Salpauksen koulun henkilökunta ja opiskelijat suhtautuivat tiistain huumevalvontaiskuun myönteisesti.

– Itse tein nyt koiran kanssa töitä, joten en pystynyt juttelemaan ihmisten kanssa samaan aikaan, mutta usein näillä keikoilla ihmiset tulevat kertomaan itse mitä ovat nähneet ja kuulleet. Siitä on paljon hyötyä, Ounila sanoo.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi