Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelaiselle ekokampaajalle tullaan matkojenkin päästä – "Ekokampaajista on hirveä työvoimapula"

Kampaamoyrittäjä Silja Mustonen sai idean ekokampaanosta sen jälkeen, kun hän oli allergisoitunut kampaamoissa yleisesti käytetyille kemikaaleille. Kuva: Minni Salminen

Villähteellä sijaitsevan Ekokampaamo SilMun yrittäjä Silja Mustonen allergisoitui erittäin pahasti kampaamokemikaaleille.

- Koko keho reagoi kemikaaleihin. Olin tilanteessa, jossa piti miettiä jotain muuta ja sain ahaa-elämyksen. Pidän hiustenlaitosta ja ihmisten kanssa tekemisestä, ja halusin jatkaa työtäni. Päätin hakeutua Helsinkiin ekokampaamokoulutukseen, ja siitä se lähti. Nyt olen aivan liekeissä. Ekokampaajana mietitään asiakasta vähän eri kantilta ja paneudutaan ehkä enemmän kokonaisvaltaisempaan hoitoon. Mietimme hiusten ongelmia ja sitä, mistä ne johtuvat. Aina se hiusten ulkomuoto ja ulkoinen kauneus ei ole ehkä se ihan tärkein asia, eli mietimme myös hyvinvointia ja hyvää oloa, Mustonen kuvailee Radio Voiman haastattelussa.

Ekokampaajia kaivataan Mustosen mielestä lisää.

- Alkaa olla tilanne, jossa ekokampaajista on hirveä työvoimapula. Heitä tarvittaisiin enemmän. Nuori sukupolvi on varmasti kiinnostunut enemmän tästä puolesta, jossa säästetään luontoa ja tehdään töitä ilman kemikaaleja. Siinä on myös monta hyvää eettistäkin puolta.

SilMu sijaitsee rauhoittavassa miljöössä Villähteellä 100-vuotiaassa talovanhuksessa.

- Ilokseni olen saanut huomata, että listat ovat erittäin täynnä. Ekokampaajalle tullaan ihan matkojen päästä. Minulla käy asiakkaita paljon Asikkalasta, Järvelästä, Orimattilasta, Iitistä ja Lahdesta. Monet haluavat tulla katsomaan tätä, kun tämä poikkeaa paljon tavallisesta kampaamosta, viittaa Mustonen tunnelmaan ja ympäristöön.

Pikkujoulukampaukset valmistuvat ekokampaamossa samaan tyyliin kuin perinteisessä kampaamossa.

- Kampaukset eivät eroa millään lailla, mutta toki vahva lakka meiltä puuttuu. Vahvaa lakkaa ei luonnonkosmetiikan puolella valitettavasti ole. Kampauksissa joudumme tukeutumaan vähän hellävaraisempiin lakkoihin. Meillä on pelkästään pumppulakat käytössä, ja silloin kampaus jää luonnollisemmaksi, Mustonen kertoo.

Ekokampaaja muistutti ,että kasviväreille ja luonnonkosmetiikalle voi myös olla allerginen.

- Allergiavapaata tämä ei missään nimessä ole, mutta yleisesti hyvin siedettyä. Toki jos on allergisoitunut jollekin kasville, niin silloin kasviväri on huono vaihtoehto. Ekokampaajan palvelut ovat kuitenkin vaihtoehtoja, eivätkä niinkään korvaavia. Värjäykset eivät ole todellakaan samanlaisia, vaan aivan erilaisia. Väriä niissä joka tapauksessa tulee, väri vaan on enemmän luonnonmukainen, Mustonen vinkkasi.

Perinteinen Väentupien joulutapahtuma Joulupuodit ja Kahvitupa la 30.11.2019 klo 12-17 Villähteentie 452 (Erstaan kartanon vieressä).

Minni Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi