Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Toisiin porukoihin" siirtyneelle orimattilalaiselle miehelle yli 2 vuotta vankeutta entisen kerhokaverin pahoinpitelystä ja kiristämisestä

Uhria oli pahoinpidelty lyömällä muun muassa moskalla tai vasaralla. - Kuvituskuva Kuva: Mostphotos.com

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut kolmelle ehdotonta vankeutta tapahtumista Crew 88 -kerhotilan pihalla Haminassa viime toukokuussa.

Lahdessa Crew 88:ssa vaikuttanut, vuonna 1990 syntynyt mies sai kerhotilaan puhelun, jossa samasta kerhosta tuttu orimattilalainen pyysi häntä kerhotilan pihalle. Orimattilalaisen vaatteissa oli rikollisryhmä United Brotherhoodin alajengin Bad Unionin logo. Puhelun saanut mies tajusi, että orimattilalainen olisi siirtynyt "toisiin porukoihin" ja aiemmin hyvät välit olivat loppu.

Kaksi muutakin syytettyä kuuluvat tai ovat kuuluneet jengiin.

Pihalla miestä pahoinpideltiin lyömällä nyrkkiraudalla ja lyhytvartisella lekalla eli moskalla sekä potkimalla. Tekijöinä olivat 1992 syntynyt pukkilalainen ja 1991 syntynyt lahtelainen sekä tuntemattomaksi jäänyt kolmas mies. Orimattilalainen vartioi haulikolla, ettei kerhotilasta tule kukaan avuksi.

Kaikki kolme kiistivät syytteen käräjäoikeudessa. Valvontakameratallenne osoitti miesten olleen paikalla.

Orimattilalainen ja pukkilalainen tuomittiin myös törkeästä kiristyksestä. He olivat vaatineet pahoinpitelemältään mieheltä kolmannen tahon myymän auton velan maksua.

Orimattilalainen tehosti vaatimustaan uhkaamalla uhria käsien katkaisemisella sekä uhrin perhettä uhkaamalla. Uhri oli vienyt lapset pois kotoa.

Oikeus: autokauppoja ei ollut tehty

Käräjäoikeuden mielestä kyse oli kiristyksestä eikä autovelan perinnästä, sillä autoa saati velkakirjaa ei ollut olemassa. Uhri oli maksanut muun muassa veljeltään lainaamilla rahoilla. Se ei oikeudessa selvinnyt, miksi uhrin piti maksaa ja miksi hän ylipäätään maksoi.

Käräjäoikeus tuomitsi orimattilalaisen Jani Kristian Höltän (s. 1982) kahdesta rikoksesta ja täytäntöönpantavasta jäännösrangaistuksesta yhteiseen 2 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Pukkilalainen 1992 syntynyt mies tuomittiin samoista rikoksista 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lahtelainen 1991 syntynyt mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä 6 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Lahtelaisen rangaistusta alentavana oikeus otti huomioon Kanta-Hämeen käräjäoikeuden marraskuun alussa hänelle määräämän 1 vuoden ja 7 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen muun muassa törkeästä pahoinpitelystä.

Oikeus velvoitti kolmikon yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille korvauksia 8 800 euroa. Kiristyksestä tuomittujen on korvattava lisäksi 9 800 euroa, josta kiristettyjen rahojen osuus on 7 800 euroa.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi