Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle myönnettiin satojentuhansien eurojen potti terveyden tutkimukseen

Rahoitusta myönnettiin 11 tieteelliselle tutkimukselle, jotka keskittyvät yliopistotasoiseen terveyden tutkimukseen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä saa 405 000 euroa tutkimusrahoitusta. Rahoitus on myönnetty 11 tieteelliselle tutkimukselle, jotka keskittyvät yliopistotasoiseen terveyden tutkimukseen.

Rahoitus jaetaan valittujen hakijoiden kesken tieteellisen aktiivisuuden ja jo olemassa olevan rahoituksen mukaan. Hyvinvointiyhtymän tutkimushankkeista uusia avauksia oli kolme.

Yhtenä uusista rahoitetaan erikoislääkäri Perttu Lahtisen tutkimusta ”Ulosteensiirto eri sairauksien hoidossa”. Tutkimukselle myönnettiin 90 000 euroa. Tutkimuksissa tavoitteena on selvittää ulosteensiirron vaikutusta suoliston bakteerikasvustoon, suoliston tulehduksiin ja eri sairauksien aktiivisuuteen.

Tutkimusapurahaa saavat myös muun muassa sisätautien ylilääkäri, dosentti Tuomo Nieminen (87 000 euroa), reumasairauksien ylilääkäri, professori Markku Kauppi (47 000 euroa), psykiatrian professori Jukka Hintikka (30 000 euroa), kirurgian ylilääkäri, dosentti Janne Jokinen (30 000 euroa) ja kuntoutuksen ylilääkäri, professori Marja Mikkelsson (30 000 euroa).

Tutkimuksilla hyvinvointiyhtymä pyrkii saamaan uutta tietoa muun muassa ikääntyvän väestön sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöistä Päijät-Hämeessä sekä kostean silmänpohjarappeuman vaikutuksista elämän laatuun.

Tutkimuksilla haetaan tietoa myös reumasairauksien hoidon vaikuttavuudesta, haitoista ja kustannuksista Suomessa sekä psykiatrisen hoidon ja kuntoutuksen toimintamalleista.

Tutkimuksilla pyritään lisäksi tunnistamaan kirurgisen hoidon erilaisia riskitekijöitä ja vaikuttamaan niihin esimerkiksi parantamalla diabeetikoiden ja muistisairaiden turvallisuutta, kun he tulevat leikkaukseen.

Yhteensä 405 000 euron rahoituspotin myönsi Helsingin seudun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueen (HYKS erva) tutkimustoimikunta. Se painotti rahojen myöntämisperusteissaan organisaation aiempaa julkaisutuotantoa, tutkimuksen tieteellistä laatua, innovatiivisuutta, tutkimuksen merkitystä ja toteuttamiskelpoisuutta sekä tutkijakoulutusta ja kansainvälistä yhteistyötä.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi