Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan rekkaturma herätti vilkasta keskustelua verkossa

Kuva: Sami Kuusivirta

Salpakankaalla valtatie 12:n ja Tiilijärventien valo-ohjatussa risteyksessä sattui maanantaina iltapäivällä vakava liikenneonnettomuus. Lahden suunnasta tullut rekka törmäsi Tiilijärventieltä tulleeseen henkilöautoon, jonka kuljettaja menehtyi törmäyksessä. Rekan kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Rekkaturmasta kirjoitetut jutut keräsivät Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla runsaasti kommentteja.

Pitäisi punaisia päin ajavia rangaista huomattavasti kovemmin. Nykyään sitä ei edes valvota mutta jos punaisia päin ajamisesta saisi vähintään 3kk ajokieltoa pelote voisi toimia ennaltaehkäisevästi.

 

Käännyn päivittäin Keskikankaan tai Messiläntieltä vasemmalle Lahteen päin. Vuosien kokemuksella katson tosi tarkkaan sekä vasemmalle että oikealle, ennen kuin käännyn. Isot ajoneuvoyhdistelmät ajavat hyvin usein päin punaisia Valtatie 12 :sta Salpankankaan ja Lahden välillä.

 

Valojen vaihtumisviive on mitätön tuossa risteyksessä. Kun rekat ja muut piittaamattomat vanhoilla vihreillä kuitenkin ajavat menemään, niin pitäisi viiveen olla pitempi kuin nykyinen, missä vihreä vaihtuu sekunnin myöhemmin kuin punainen valtatielle.

 

On ne vähän oudot valot, yölläkin joutuu seisomaan punaisissa vaikka kuinka kauan, vaikka ketään ei tule mistään.

 

Se nyt kuitenkin on jatkuvasti kaikkien nähtävissä, että raskas liikenne painaa punaisia päin erittäin yleisesti. Niin tekee usein kylläkin muukin liikenne. Kun itse on mennyt keltaisilla läpi, niin yleensä perässä kaksi henkilöautoa köröttelee kaikessa rauhassa ja siis täysin päin punaisia.

 

Kyllä liikennevalot Hollola–Lahti ovat onnettomat. Ymmärrän hyvin 70 tonnin ajoneuvon kuljettajaa, kun pääväylällä pitäisi olla vihreä aalto. Eihän tuollaista massaa pitäisi kiihdyttää 70:iin kuin kerran tuolla välillä. Valot eivät rytmity 70:n nopeuteen.

 

Lisää valvontaa teiden päälle ja kamerat kuvaamaan punasia päin ajavat.

 

Se uusi läpikulkutie vasta onkin siltoja ja risteyksiä täynnä. Ongelma siirtyy vain toiseen paikkaan. Punaisia päin ajaminen on melkein sääntö eikä poikkeus Mytäjäisten risteyksessäkin.

 

Nopeudet tuolla(kin) tiellä sellaisia, että onhan se vaikeaa saada iso ajoneuvo pysähtymään valoihin. Jos ajat nopeusrajoituksen mukaan, niin taatusti puskevat rekat ohi.

 

45 vuotta asunut vt. 12:n kupeessa… onnettomuuksia sattunut paljon juuri punaisia päin ajaessa… nyt kuoli hyvä ystävä. Mihin ihmisillä on niin kiire, että toinen menettää henkensä sen vuoksi???

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi