Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Poliisi kuullut Hollolan rekkaturman silminnäkijää - punaisia päin ajaminen varmistumassa kuolonkolarin syyksi

Kuolonkolari valtatie 12:n ja Tiilijärventien risteyksessä teki karua jälkeä. Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja on varmistumassa syylliseksi onnettomuuteen. Kuva: Sami Lettojärvi

Poliisi on edistynyt Hollolan maanantaisen rekkaturman tutkinnassa. Tapahtumasta on kuultu todistajaa, jonka mukaan rekka-auton kuljettaja ajoi päin punaisia liikennevaloja. Siten alkuperäinen epäily onnettomuuden syystä on vahvistumassa oikeaksi.

Onnettomuus tapahtui maanantaina noin klo 17 Salpakankaalla valtatie 12:n ja Tiilijärventien valo-ohjatussa risteyksessä. Lahden suunnasta tullut rekka-auto törmäsi Tiilijärventieltä tulleeseen henkilöautoon, jonka kuljettaja menehtyi törmäyksessä. Rekan kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Hämeen poliisilaitoksen rikoskomisario Markku Vornanen kertoo, että rekka-auton kuljettajaa epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Sairaalassa olevaa miestä ei ole vielä kuulusteltu.

Useita todistajia

Poliisilla on kuultavanaan useita todistajia. Heihin kuuluvat muun muassa ne henkilöt, jotka olivat onnettomuushetkellä Tampereen suunnasta tulleessa autossa. Kyseinen ajoneuvo oli samassa risteyksessä ryhmittynyt valoihin ja kääntymässä tulosuuntaansa nähden vasempaan.

Risteyksen liikennevalojen toimintaa on niin ikään selvitetty. Vornasen mukaan mikään ei viittaa siihen, että valojen toiminnassa olisi kolarihetkellä ollut mitään poikkeavaa. Lahden suunnasta tulevalle liikenteelle paloivat punaiset, ja Tiilijärventieltä saapuville ajoneuvoille puolestaan vihreät.

Vornanen sanoo tutkinnan olevan pahasti kesken, joten poliisilla ei tässä vaiheessa ole muuta kerrottavaa.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi