Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kiinnostaisiko opiskelu Salpauksessa? Vipusenkadun uudella kampuksella Lahdessa pidetään avoimet ovet

Teknologiakampuksen opiskelijoilla on nykyaikainen oppimisympäristö. Kuva: Elena Liseytseva

Koulutuskeskus Salpaus pitää Vipusenkadun kampuksella avoimet ovet kaikenikäisille ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille tiistaina 26. marraskuuta kello 9–15.

Avointen ovien päivänä voi tutustua Vipusenkadun kampuksen oppimisympäristöihin ja tutkintoihin ohjatuilla kierroksilla, työnäytöksissä ja toiminnallisissa pisteissä. Opiskelijat kertovat opiskelusta ja omista opintopoluistaan.

Samana päivänä kampuksella järjestetään Teknologiatiistai-tapahtuma. Tänä vuonna ohjelma on suunnattu erityisesti ysiluokkalaisille peruskoulunsa päättäville nuorille.

Ohjelmassa ovat muun muassa teknologia-alojen työelämäterveiset, yritysesittelyjä ja 3D- ja sublimaatiotulostimen sekä tarraleikkurin esittely.

Teknologiatiistai on ammatillisten oppilaitosten ja teknologiateollisuuden yritysten yhteinen tapahtuma, jossa nuoret, opettajat ja nuorten vanhemmat pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan opiskeluun ja opiskelupaikkoihin sekä ammattiosaajien työhön ja työpaikkoihin.

Vipusenkadun monialaisella kampuksella voi opiskella esimerkiksi autoalaa, kone- ja tuotantotekniikkaa, laboratorioalaa, logistiikkaa, puuteollisuusalaa, rakennusalaa ja taideteollisuusalaa. Viime vuonna valmistunut Teknologiakampus on nykyaikainen oppimisympäristö tekniikan alojen opiskelijoille ja työelämälle.

Salpaukseen voi hakea opiskelemaan ympäri vuoden jatkuvassa haussa, joka on tarkoitettu aiemman ammatillisen tutkinnon suorittaneille, alanvaihtajille, työelämässä osaamista hankkineille, lukion suorittaneille ja ylioppilaille, lukion keskeyttäneille ja yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille.

Helmi–maaliskuun yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille sekä heille, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä ammatillista koulutusta. Osaan tutkinnoista voi hakea vain jatkuvassa haussa. Näihin tutkintoihin peruskoulun päättäneet voivat hakea jatkuvan haun kautta.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi