Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan turmarekan kuski moitti liikennevalojen toimintaa - Kuljetusliike pitää kuljettajansa syyllisyyttä mahdollisena

Pahoin ruhjoutunut rekan vetoauto oli ollut liikenteessä vasta puolisentoista vuotta. Auton kuljettaja on kokenut ammattilainen. Kuva: Sami Lettojärvi

Hollolan maanantaisessa kuolonkolarissa osallisena ollut rekka-autonkuljettaja toipuu vammoistaan. Kuljettaja oli tiistaina keskustellut esimiehensä kanssa ja arvostellut Tiilijärventien sekä valtatie 12:n risteyksen liikennevaloja.

Lahdesta päin valtatie 12:ta tullut rekka-auto on turmapaikan lähellä ajanut läpi kaksista liikennevaloista, jotka ovat lyhyellä etäisyydellä toisistaan. Tilanne on kuljettajan kannalta hankala, jos punaiset ja vihreät valot vaihtuvat lyhyellä etäisyydellä nopeasti.

– Ei tuollainen yhdistelmä ihan sekunnissa pysähdy, jos valot vaihtuvat nopeasti, huomauttaa kuljettajan esimies, toimitusjohtaja Erno Auvinen kouvolalaisesta FI Pluslogistic oy:stä.

Henkilöauton sekä raskaan ajoneuvoyhdistelmän yhteentörmäys vaati henkilöautoilijan hengen. Yhdistelmää kuljettanut noin 30-vuotias mies sai vakavia vammoja. Hän on nyt sairaalahoidossa.

"Poliisi selvittäköön"

Poliisi on alustavasti epäillyt, että rekkaa ohjannut noin 30-vuotias mies on ajanut päin punaisia valoja. Auvinen ei halua sulkea pois, etteikö epäily pitäisi paikkansa.

– Voi olla että risteys on turvallinen, ja kuljettaja on toiminut väärin tai joku muu on toiminut väärin. Sen selvittäköön poliisi.

Rekkaa kuljettanut mies on Auvisen mukaan kokenut ammattilainen ja ajanut useita kertoja myös Tiilijärventien risteyksestä.

Autoja liikkuu viikottain

FI Pluslogisticin autoja kulkee samaisen risteyksen kautta viikottain. Auvinen ei ole aiemmin saanut kuljettajiltaan palautetta, että kyseinen tienkohta olisi erityisen vaarallinen.

Kierrätysmetallilla lastattu onnettomuusrekka oli tulossa Kymenlaaksosta ja menossa länsirannikolle. Vetoauto, perävaunu ja kuorma painoivat yhteensä lähes 70 tonnia eli miltei sen verran kuin autoon sai kuormata.

Vetoauto oli rekisteröity viime vuoden huhtikuussa. Onnettomuuden taloudelliset tappiot ovat niin ikään tuntuvia, sillä koko ajoneuvoyhdistelmän hinta on noin 230 000 euroa. Auto oli kuljetusliikkeen käytössä ja rahoitusyhtiön omistuksessa.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi