Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Poliisi epäilee Hollolan turmarekan ajaneen päin punaisia - "Tämän hetken tiedon valossa näyttäisi siltä"

Maanantainen kolari ruhjoi Tiilijärventieltä tulleen henkilöauton, jonka kuljettaja kuoli vammoihinsa. Alustavasti epäillään, että rekka-auton kuljettaja olisi ajanut päin punaisia. Kuva: Sami Kuusivirta

Maanantainen kuolonkolari Hollolassa valtatie 12:n ja Tiilijärventien risteyksessä on ilmeisesti johtunut punaisia päin ajamisesta. Poliisi epäilee rekka-auton kuljettajan syyllistyneen kyseiseen tekoon.

Onnettomuus tapahtui, kun valtatie 12:ta Lahden suunnasta tullut rekka törmäsi Tiilijärventieltä tulleeseen henkilöautoon. Henkilöauton kuljettaja kuoli, ja rekan kuljettaja loukkaantui vaikeasti.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Vornanen sanoo, että ajoneuvoyhdistelmää kuljettaneen henkilön syyllisyys perustuu alustavaan tietoon.

– Tämän hetken tiedon valossa näyttäisi siltä, että kuorma-autonkuljettajaa pitää epäillä.

Vornanen tähdentää, että tutkinta on vasta alkuvaiheessaan eikä syyllisyyskysymyksestä ole täyttä varmuutta. Tapahtumien kulusta saadaan selvyys lähiviikkojen kuluessa. Poliisilla on tiedossaan silminnäkijöitä, jotka olivat tapahtumahetkellä lähellä onnettomuuspaikkaa.

Henkilöautoilija sekä rekkakuski olivat ajoneuvoissaan yksin. Henkilöauto osui törmäyksen voimasta toiseen autoon, joka oli valtatiellä ryhmittynyt vasemmalle kohti Tiilijärventietä. Tässä autossa oli kuljettajan lisäksi myös matkustajia, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Vornasen tiedossa ei ollut, mikä rekka-auton kuljettajan vointi oli maanantaina aamupäivällä. Kyseisen henkilön kuljettama ajonevoyhdistelmä oli törmäyksen jälkeen suistunut tulosuuntaansa nähden oikealle kevyen liikenteen väylälle, joka alittaa valtatie 12:n.

Täysperävaunurekka putosi alikulkutunneliin Tiilijärventien risteyksen kohdalla. Kuva: Sami Kuusivirta
Lue myös: Yksi kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti onnettomuudessa Hollolassa, henkilöauton kanssa kolaroinut täysperävaunullinen kuorma-auto putosi osittain alikulkutunneliin
Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi