Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Keskusta ei lämpene ajatukselle Päijät-Hämeen suurkunnasta

Orimattilalainen Jukka Mölsä valittiin viikonloppuna jatkokaudelle keskustan Päijät-Hämeen piirin puheenjohtajaksi. Kuva: Sami Kuusivirta

Päijät-Hämeen suurkunta veisi päätökset pois ruohonjuuritasolta ja vaarantaisi lähipalvelut. Tätä mieltä on viikonloppuna kokoontunut keskustan Päijät-Hämeen piiri. Hyväksymässään kannanotossa piiri toteaa, että Päijät-Hämeessä yhteistyölle on aina tilaa, ja sopua on vaalittava jokaiselta taholta ja jokaiseen suuntaan.

– Tämä ei estä sitä, että Päijät-Hämeessä voimme jatkossakin olla vapain mielin itsenäisiä kuntia ilman minkään isomman tahon painostamista, kannanotossa todetaan.

Keskustan Päijät-Hämeen piirin kannanoton voi nähdä vastauksena SDP:n lahtelaiselle kansanedustajalle Mika Karille, joka viime viikolla kaupunkilehti Uuden Lahden kolumnissaan väläytti maakunnan kokoista kuntaa Päijät-Hämeeseen.

Hykyssä huomio säästöistä muutokseen

Keskustan piirikokous otti kantaa myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tilanteeseen. Keskustan Päijät-Hämeen piirin mielestä säästöjen sijaan päähuomio hyvinvointiyhtymässä pitäisi olla sote-muutosohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa.

– Kuntien alibudjetoinnin keinoin suunnittelemat sote-säästöt eivät ole toteutuneet ja nyt yhtymässä on käynnissä laajat lomautus- ja irtisanomistoimenpiteet taloutensa vakauttamiseksi. Tämä on todellinen uhka päijäthämäläisten palveluiden saatavuudelle, henkilökunnan jaksamiselle ja muutosohjelman toteutukselle, piiri toteaa.

Keskustan Päijät-Hämeen piirin mielestä kansalaisten tulisi saada sote -palvelunsa yhdenvertaisesti, yhdenmukaisin kustannuksin ja kohtuullisen matkan päästä. Hyvinvointiyhtymän meneillään olevan palveluverkkoselvityksen tulee taata kuntalaisille myös lääkäri- ja muut usein tarvittavat palvelut tarvetta vastaavasti omassa kunnassa.

Vanha puheenjohtajisto jatkaa

Syyskokouksessaan Keskustan Päijät-Hämeen piiri teki myös henkilövalintoja. Piirin puheenjohtajaksi jatkokaudelle valittiin Jukka Mölsä Orimattilasta. Jatkokausille varapuheenjohtajiksi valittiin Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg Sysmästä ja Vesa-Matti Virtanen Lahdesta.

Lue myös: PS:n Hämeen piirin puheenjohtaja vaihtuu
Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi