Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Orimattilalainen piti pahoinpitelemäänsä miestä vankinaan – seisotti uhria tuolilla hirttosilmukka kaulalla ja vaati rahaa

Kymenlaakson käräjäoikeudessa käsiteltiin viime perjantaina samankaltaista kiristysjuttua kuin edellisviikolla oli käsitelty. Yksi syytetyistäkin oli sama, kolmekymppinen orimattilalaismies.

Syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta törkeästä kiristyksestä, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeän kiristyksen yrityksestä.

Syyttäjän mukaan orimattilalainen oli uhannut Haminassa erästä miestä teurastamisella, ellei tämä anna hänelle rahaa, johon hänellä ei ollut oikeutta. Uhri oli lainannut äidiltään noin 6 500 euroa, jotka äiti oli siirtänyt orimattilalaisen tilille neljässä erässä lopputalven ja loppukesän välisenä aikana.

Kaksi viikkoa viimeisen tilisiirron jälkeen orimattilalainen ja parikymppinen lahtelainen nainen olivat syyttäjän mukaan pahoinpidelleet uhria Crew 88:n kerhotilassa Haminassa muun muassa lyömällä alumiinisella pesäpallomailalla päähän, suihkuttamalla kaasua silmiin ja käyttämällä sähkölamautinta.

Uhrille oli aiheutunut 10 senttiä pitkä haava päähän ja muita vammoja. Orimattilalainen kielsi uhria poistumasta kerhotilasta ellei hän maksaisi hänelle 4 000 euroa ja vapautumisensa jälkeen toiset 4 000 euroa.

Kieltoa hän tehosti seisottamalla uhria tuolilla hirttosilmukka kaulalla.

Vapaudenriisto kesti useita tunteja. Se päättyi, kun uhri soitti äidilleen pyytääkseen tältä rahaa, jolloin äiti otti yhteyden poliisiin.

Syytettynä olevaa naista epäillään Lahdessa lokakuussa tehdystä törkeästä ryöstöstä yhdessä toisen naisen ja kahden miehen kanssa.

Kymenlaakson käräjäoikeus antaa tuomion kahden viikon kuluttua.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi