Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kilpailu osaajista raadollistuu, Heinolan kaupunginjohtaja sitouttaisi nuoret paikkakunnalle jo opiskeluaikana

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen sitouttaisi jo opiskelijoita Heinolaan.

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen haluaa vahvistaa mielikuvaa Heinolan kaupungista vakaana työantajana. Kuva: Taina Kivijärvi

Työntekijöiden rekrytointi on Heinolassa vaikeaa, mutta kaupunginjohtaja Jari Parkkonen kuvaa tilannetta vasta lähtölaukaukseksi tulevalle. Viiden vuoden kuluttua rekrytointi on paljon raadollisempaa.

– Kilpailu työntekijöistä kovenee, eikä se ole pelkästään Heinolan haaste. Työmarkkinoille tulee vähemmän väkeä suhteessa eläköityviin, hän toteaa.

Parkkosen mielestä kaupungin pitää olla aktiivinen ja tarjota opiskelijoille muutakin kuin perinteistä kesätyötä.

– Nuoria opiskelijoita pitää ottaa yhä enemmän harjoitteluun, tarjota heille harjoittelujaksoja, opinnäytetyöpaikkoja ja osa-aikatöitä, jotta saamme heitä jo opiskeluvaiheessa sitoutumaan kaupunkiin, hän sanoo.

Pulaa erityisesti sote-alan tekijöistä

Vaikein tilanne Heinolassa on sosiaali- ja terveystoimessa sekä teknisellä puolella. Pula hoitajista konkretisoitui kevättalvella, ja se jatkuu edelleen.

Heinolasta lähtee lyhyen ajan sisällä kaksi sosiaali- ja terveysalan päällikköä. Sosiaali- ja terveysjohtaja Kirsi Korttila aloittaa Työterveys Wellamon toimitusjohtajana tammikuussa, vanhus- ja hoivapalvelujohtaja Riitta West eläköityy ensi vuonna.

Kaupunginjohtaja pitää molempia virkoja tärkeinä ja keskeisinä, mutta niiden täyttämisestä ei vielä ole päätetty.

– Sote-johtajan viran jatko ratkeaa parin viikon sisällä, hän valottaa.

Tietyistä erityisasiantuntijoista kuten sosiaalityöntekijöistä ja puheterapeuteista on ollut pitkään pula koko maassa. Heinolassa pula puheterapeuteista alkaa jo vaikeuttaa terapioiden saamista.

Koulupsykologeja Heinolassa on nyt hyvin. Joihinkin kuntiin on ollut vaikea saada lääkäreitä, mutta Heinolassa tilanne on kohtuullisen hyvä.

Julkinen puoli ei pysty kilpailemaan palkoilla.

– Kilpailemme kokonaisvaltaisella työnantajapaketilla enemmän kuin pelkästään palkalla. Pyrimme olemaan vakaa työnantaja, joka tarjoaa hyvät työvälineet ja työskentely-ympäristön sekä mahdollisuuden kouluttautua ja kehittyä talon sisällä, Parkkonen listaa.

Nousukausi vaikutti teknisellä puolella

Kun yksityisellä sektorilla menee hyvin, se näkyy kuntapuolella. Teknisen puolen rekrytointiongelmat alkoivat Suomessa nousukaudella, kun yksityisellä puolella rakennettiin paljon.

Heinolassa avoinna olevien tehtävien rekrytointivaikeudet ovat alkaneet vaikeuttaa erityisesti tilakeskuksen toimintaa. Jos ongelma jatkuu, riskinä on rakentamis- ja korjaushankkeiden viivästyminen aikatauluista.

Pyrimme olemaan vakaa työnantaja. Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen

– Isoille rakennushankkeille pystyy hankkimaan ulkopuolisen valvojan eli ostamaan palvelun rahalla. Mutta jos henkilökuntaa ei ole tarpeeksi, se on haaste kaiken muun kiinteistömassan osalta. Se ei voi olla näkymättä esimerkiksi vuosikorjauksissa, Parkkonen sanoo.

Eläkkeelle siirtyvän kiinteistöpäällikkö Ilpo Hyytiän viimeinen työpäivä oli perjantaina. Samana päivänä päättyi uuden kiinteistöpäällikön viran haku.

Myös henkilöstösihteeri Riitta Walldèn on jäämässä eläkkeelle. Hänen pestiään ei todennäköisesti täytetä.

– Kaupunki ottaa vuoden 2020 aikana käyttöön uudet sähköiset henkilöstöjärjestelmät. Tietyt prosessit, jotka nyt tehdään käsityönä, hoituvat jatkossa sähköisesti, Parkkonen selvittää.

"Henkilöstön määrä laskee siellä missä palvelujen tarve vähenee"

Heinolassa asui viime vuoden lopussa 18 748 ihmistä. Kaupungin palkkalistoilla oli samaan aikaan yhteensä 1 313 työntekijää.

– Henkilöstön määrä laskee siellä missä palvelujen tarve vähenee. Esimerkiksi kun oppilaitten määrä laskee, opettajia ei tarvita niin paljon, Parkkonen mainitsee.

Toisaalta terveys- ja vanhuspalvelujen tarve kasvaa koko ajan.

Kaikki kaupungin palvelut eivät ole suorassa suhteessa asukasmäärään.

– Kunnossa pidettävien kiinteistöjen, katujen, teiden ja alueiden määrä mitoittaa henkilöstön tarpeen, ei väkiluku, Parkkonen huomauttaa.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi