Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Poliisin mukaan uudet peltipoliisit ovat osoittaneet tehonsa Nelostiellä

Uudet peltipoliisit näyttävät tältä. Kuva: Timo Mustalampi

Valtatie neljälle pystytetyt uudet valvontakamerat ovat vähentäneet onnettomuuksia ja alentaneet ajoneuvojen nopeuksia, kertoo poliisi. Poliisin mukaan väheneminen näkyy Väyläviraston onnettomuustilastoissa.

Uudet kameravalvontalaitteistot eli niin sanotut peltipoliisit pystytettiin Lusin ja Vaajakosken välille viime vuoden syksynä. Poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen mukaan kameroita on lisätty vähitellen ja nyt niitä on kyseisellä tieosuudella kattavasti.

Valvonta-alueella ei tapahtunut yhtään kuolemaan johtanutta onnettomuutta tämän vuoden tammi–elokuun aikana. Vastaavaan aikaan viime vuonna kuoli kaksi henkilöä.

Myös onnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä on vähentynyt, koska onnettomuudet ovat vähentyneet. Lusin ja Vaajakosken välillä tapahtui 15 onnettomuutta huhti–syyskuun aikana. Viime vuonna vastaavana aikana onnettomuuksia tilastoitiin 18. Onnettomuuksien väheneminen on tosin nähtävissä jo aiemmiltakin vuosilta. Onnettomuudet ovat vähentyneet kyseisellä osuudella vastaavana aikana ainakin vuodesta 2016 lähtien.

Kamerat ovat hillinneet myös Lusin ja Vaajakosken välillä liikkujien ajonopeuksia. Nopeudet ovat Väyläviraston automaattisten mittauspisteiden mukaan alentuneet syys–lokakuun välillä 85,6:een kilometriin tunnissa, kun nopeudet vuonna 2016 olivat keskimäärin 87,7 kilometriä tunnissa.

Lue myös: Peurakolareista tuli iso riesa Päijät-Hämeen teille - "Se on arvaamaton ja nopeasti tapahtuva juttu"
 

Sama ilmiö onnettomuuksien vähenemisessä ja nopeuksien alenemisessa on poliisin mukaan havaittavissa myös valtatie kuudella, jonne asennettiin myös uusia kameroita syksyllä 2018.

Molemmista alueista on annettu noin 2 100 sakkoa tai rikesakkoa ja noin 1 800 huomautusta.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi