Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Liipolan palon uhreilla jo kiire hakea lahjoitettuja tavaroita – "Yllättävän vähän niitä on mennyt"

Ihmiset lahjoittivat runsaasti tavaroita Liipolan kerrostalopalossa kotinsa menettäneille. Tässä vain osa lahjoituksista kuvattuina kesällä Kirkkiksen kirpputorilla Lahdessa. Kuva: Antti Yrjönen

Lahdessa kesällä sattuneen kerrostalopalon uhreille kerättyä irtaimistoa säilytetään vuoden loppuun kirpputori Kirkkiksellä Lahdessa. Kirkkiksen myymäläpäällikkö Matti Saira kertoo, että tavaroita ja vaatteita on tarjolla tulipalon uhreille Kirkkiksellä 31. joulukuuta asti.

– Siihen saakka apua tarvitsevat asukkaat voivat hakea tarvitsemiaan tavaroita ja vaatteita Kirkkikseltä. Myös lahjoittaneilla on mahdollisuus hakea tavaransa pois, jos he niin haluavat, vuoden loppuun mennessä, Saira sanoo.

Vuoden vaihteen jälkeen loput tavaroista siirtyvät Kirkkiksen omalle lajitteluosastolle ja sitä kautta kirpputorille myyntiin.

Saira sanoo, että iso osa tavaroiden lahjoittajista on jo antanut kirpputorille luvan pitää itsellään ylimääräiseksi jääneen tavaran. Kaikilta tätä lupaa ei kuitenkaan ole.

Paljon tavaraa jäljellä

Lahden Liipolassa tapahtui tuhoisa kerrostalotulipalo heinäkuun alussa. Luhtikatu kolmen 70:stä asunnosta tuhoutui tuolloin hiukan yli 30.

Tulipalon jälkeen lahtelaiset innostuivat lahjoittamaan kotinsa menettäneille kuormatolkulla tavaroita ja vaatteita. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä sopi Kirkkiksen kanssa, että se ottaa vastaan ja jakaa Luhtikadun asukkaille lahjoitettua tavaraa.

Lahjoitettua tavaraa on Sairan mukaan jäljellä vielä suuri määrä.

– Siellä on kaikkea mahdollista, kenkiä, astioita, vaatteita... Yllättävän vähän niitä lopulta on mennyt, Saira toteaa.

Eniten tarvetta on ollut huonekaluille, mutta niitäkin on vielä jäljellä.

Suurin avuntarvitsijoiden joukko kävi Kirkkiksellä heti tulipalon jälkeen. Sen jälkeen apua hakevien virta on hiljentynyt.

– Akuutissa tilanteessa tänne tuli sellaisia, joilla oli jäljellä vain vaatteet päällä. Monella asukkaista on varmaan kotivakuutus, jolloin apua ei tarvitse, Saira arvioi.

Luhtikadulla tehdään korjaustöiden lisäksi myös putkiremontti. Korjaustöiden arvioidaan kestävän toukokuuhun asti. Kirpputorilla ei Sairan mukaan ole mahdollista säilyttää tavaroita siihen saakka. Lahjoituksia on varastoitu Kirkkiksen vieressä olevassa tyhjässä liiketilassa. Huoneiston omistaja on luovuttanut tilan Kirkkiksen käyttöön ilman maksua.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi