Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Suunnitelma: Nastolan kirkonkylän ja Kukkasen koulut väistötiloihin Nastopoliin syksyllä 2021

Nastopolin kiinteistö palvelee koulujen väistötilana näillä näkymin vuoteen 2026 saakka. Kuva: Pirjo Kamppila

Lahden kaupunki selvittää Nastolan kirkonkylän ja Kukkasen koulujen yhdistämistä ja sijoittamista väistötiloihin Nastopoliin. Järjestelyssä syntyisi yhtenäiskoulu, jonka toiminta siirtyisi vuonna 2026 uuteen koulurakennukseen kirkonkylään.

Kirkonkylän ja Kukkasen nykyiset koulurakennukset ovat peruskorjausiässä. Koulujen toiminta siirtyisi Nastopoliin syyslukukauden 2021 alussa, kun tiloissa tällä hetkellä evakossa oleva Rakokiven koulu aloittaa uudessa monitoimitalossa ja Nastopolin lukion toiminta päättyy.

Kukkasen yläkoulussa on reilut 460 oppilasta ja henkilöstöä viitisenkymmentä. Kirkonkylässä toimii alakoulu, jossa on 270 oppilasta ja 25 työntekijää. Koulujen yhdistäminen sisältyy keväällä 2018 hyväksyttyyn palveluverkkosuunnitelmaan.

Nastopolin tilat ovat kohtuullisin muutoksin hyödynnettävissä yhtenäiskoulun tarpeisiin. Koulutuskeskus Salpauksen aiemmin omistaman Nastopolin alkuperäinen osa valmistui vuonna 1976 ja laajennusosa 1995. Kaupunki on käyttänyt kiinteistön korjauksiin ja muutostöihin noin 2,5 miljoonaa euroa.

Koulujen siirtäminen Nastopoliin lisäisi jonkin verran koulukuljetustarpeita Erstan ja Villähteen alueilla, mutta vastaavasti vähentäisi sitä Rakokiven ja Uudenkylän alueilla.

Järjestelyä koskevia suunnitelmia esitellään Nastopolissa 27. marraskuuta pidettävässä asukasillassa. Tilaisuus alkaa tiloihin tutustumisella kello 17.15. Keskustelutilaisuus alkaa kello 18.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi