Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Mistä ikäihmiset löytävät palvelut Lahden kaupungin verkkosivuilta?

Etelä-Suomen Sanomien lukija kysyy, onko Lahden kaupungin verkkosivuilla ikäihmisille koottua osiota. Kuva: Elina Tanhua

Etelä-Suomen Sanomien 65-vuotias lukija pohti, millä tavalla Lahden kaupunki vastaa verkossa ikäihmisten tarpeisiin, eli löytävätkö he tarvitsemansa palvelut kootusti verkosta. Hän muistutti, että senioreissa on monenlaista ja monenkuntoista väkeä. Hän kertoi olevansa itse reipas ja aktiivinen.

Mistä lahtelainen seniori löytää tällä hetkellä tuon lukijan toivomia tietoja kootusti vai löytääkö mistään, Lahden kaupungin viestintäpäällikkö Senni Moksu?

– Lahden kaupungilla ei ole käytössään verkkosivuilla niin sanottua kohderyhmäajattelua, sillä käyttäjät voivat jakautua moneen eri kohderyhmään tai olla kuulumatta mihinkään. Verkkosivuilla palvelut on suunnattu yleisesti kaupunkilaisille. Luotamme aktiivisen ikäihmisen löytävän tarvitsemansa tiedot eri verkkopalveluista.

Onko kaupunki ajatellut luoda ikäihmisten tai eläkeläisten palveluista vastaavan sivuston kuin esimerkiksi lapset ja nuoret, asuminen ja niin edelleen?

– Olemme käynnistämässä verkkosivu-uudistusta keväällä 2020 ja tarkastelemme samassa yhteydessä kohderyhmiä. Tarkentuneet saavutettavuusvaatimukset edellyttävät meiltä myös tämän asian huomioimista. Tarkentaisin vielä, että esimerkiksi asumisen osio on suunnattu kaikille kaupunkilaisille, lapsiperheille ei ole varsinaisesti omaa osiota ja nuorisopalvelut-osio kertoo kaupungin nuorisopalveluiden toiminnasta.

Mitä kautta kaupunki tavoittaa ikäihmisten kohderyhmän? Yli 65-vuotiaita on Lahdessakin runsaasti, 23,5 prosenttia.

– Lahden kaupunki viestii aktiivisesti monissa eri kanavissa, yhteisesti kaikille kaupunkilaisille. Hyvinvointikuntayhtymä tuottaa ikäihmisten sosiaali- ja terveyspalvelut ja vastaa osaltaan niiden viestinnästä, kaupungin verkkosivuilta on linkit hyvinvointiyhtymän verkkopalveluihin.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi